LEDER: Duncan Laurence spås å vinne hele sulamitten. Foto: SANDER KONING / ANP

Han er favoritt til å vinne Eurovision Song Contest

Duncan Laurence (24) fra Nederland seiler opp som het kandidat til å kuppe tronen i mai.

24-åringen ble for fem dager siden valgt til å representere Nederland i Eurovision Song Contest i Israel i mai. Med balladen «Arcade» har han nå plassert seg helt øverst på rankingen til Oddschecker.com.

Samtlige 41 land som bidrar, har nå valgt sine representanter. Under Nederland på bettingoversikten finner vi Russland – og deretter Sverige, som i helgen kåret John Lundvik (36) og «Too Late For Love» til sin håpefulle.

Fått med deg? Dette landet har trukket seg i innspurten

Norge og Keiino – med låten Spirit In The Sky» – figurerer i skrivende stund på en niende plass.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Nettstedet Oddsdigest.com skriver at Duncan de Moor, som han opprinnelig heter, stiller sterkt med «sin karisma og falsett». Også på denne fansiden til Eurovision Song Contest på Facebook, der deltagerne oppfordres til å stemme på sin favoritt, ligger Duncan Laurence på topp.

24-åringen har studert ved Rock Academy, men er ganske ukjent i sitt eget hjemland. Han har imidlertid deltatt i «The Voice», der han kom til semifinalen.

– Jeg får inspirasjon fra historien om å miste en man elsker i ung alder. «Arcade» handler om å lete etter sitt livs store kjærlighet – om å håpe på det som noen ganger er uoppnåelig, sier Eurovision-favoritten til RadioTimes.

Oppdatert? Denne supermodellen blir vertinne for Eurovision-sendingen

Nederland har vunnet Eurovision Song Contest fire ganger før, 1957, 1959, 1969 og 1975. Vi må med altså 44 år tilbake for å finne siste topplassering. I 2014 var de imidlertid nære og landet på en annenplass – slått av Østerrike og dragartisten Conchita Wurst (30).

Årets finaleuke finner sted i Tel Aviv, med to semifinaler 14. og 16. mai og det endelige oppgjøret 18. mai. De «fem store», England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland, er som vanlig sikret plass i hovedfinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder