JULEDUO: Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga satser på å gi det norske folk årets julevarme med juleplaten «Strålande jul». I morgen kveld synger de hos Fredrik Skavlan. Foto: Bjørn Thunæs/VG
JULEDUO: Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga satser på å gi det norske folk årets julevarme med juleplaten «Strålande jul». I morgen kveld synger de hos Fredrik Skavlan. Foto: Bjørn Thunæs/VG

Odd og Sissel er årets julepar

Nordstoga og Kyrkjebø skal spille julen inn

MUSIKK

Sissel Kyrkjebø (40) har lukket sitt privatliv for offentligheten, men karrieremessig finner hun stadig nye drømmemenn - denne gangen er det Odd Nordstoga (36).

Publisert:

Først da strør Sissel om seg med godord - i dette tilfellet slik at Odd Nordstoga nesten rødmer.

- Odd har en helt særegen evne til å gjøre sanger til sine egne, og han har en veldig fin melodisk åre. Jeg har alltid tenkt at det ville vært fantastisk flott å få jobbe med ham. Jeg var overbevist om at stemmene våre ville passe godt sammen - og det har jeg fått rett i, sier Sissel til VG.

Tett på nett:Odd og Sissel svarer deg tirsdag 10. november!

- Dette er jo ikke en plate med sanger à la «Rudolf er rød på nesen», akkurat. For meg har det vært viktig å dra inn både det kirkelige og det folkelige som gjør at jeg kjenner meg igjen i stoffet. Sissel er utrolig god - helt uovertruffen! - på dette stoffet der vår kulturarv ligger i bunn, som «Eg veit i himmerik ein borg» eller «Mitt hjerte alltid vanker». Jeg synes juleplaten vår ligger litt i denne tradisjonen, sier Odd Nordstoga.

Samstemte

Det var duoens felles manager - og samtidig platens produsent - Bjørn Nessjø som trakk i trådene for at de to skulle møtes. Det var ikke så vanskelig.

- Jeg hørte demoene til tre julesanger som Odd hadde sendt til Bjørn, og likte dem veldig godt med én gang. Og da vi endelig sang sammen i studio første gang hjemme hos meg i København, fikk jeg virkelig et kick av hvor godt stemmene sto til hverandre - for meg var det en a-ha-opplevelse, sier Sissel.

Juleturné i fjor

- Jeg husker jeg snakket med Bjørn da Sissel var på juleturné i Sverige i fjor. Han sa det gikk veldig bra, så jeg nevnte mest for spøk at jeg får slenge meg med neste år, jeg da, forteller Odd Nordstoga, uten å vite at det nå blir realitet gjennom Norge i november og Sverige i desember.

- Og når du blir spurt om å synge med en artist som Sissel, så sier du da ikke nei!