NY SINGLE: Adelén kan vinne hele «Skal vi danse» lørdag kveld, men er like oppspilt over at hennes nye single, «Spell On Me», er aktuell samtidig. Dette er hennes første musikalske fremstøt siden tidlig på sommeren i fjor. Foto: Mattis Sandblad , VG

Adelén om romanseryktene: – Kan ikke irritere meg

Slipper sin første single på halvannet år

«Skal vi danse»-finalist og –favoritt Adelén Rusillo Steen (19)  trekker på skuldrene av medieoppstyret som har oppstått etter hennes fyrrige opptredener på dansegulvet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Et avsluttende smellkyss med dansepartner Benjamin Jayakoddy tidligere i konkurransen fikk nemlig norsk kulørt presse til å ta frem romanse-overskriftene.

– Jeg må bare akseptere at media spekulerer, jeg kan ikke irritere meg over det. Vi har det gøy sammen og kommer veldig godt overens. Jeg hadde aldri kommet så langt uten Benjamin - jeg har utrolig mye å takke han for, sier Adelén til VG.

LES: Adelén klinte til på «Skal vi danse»-scenen!

Selv ser Adelén egentlig frem til å avslutningen på dansekonkurransen, der hun konkurrerer mot Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

I går kom nemlig hennes nye single, «Spell On Me», ut - hennes første på halvannet år.

– Det føles veldig lenge siden, men det var viktig for meg å bli ferdig med skolen først. Publikum vil nok høre at det er Adelén, samtidig som man kan høre at jeg kanskje har blitt mer voksen, sier hun.

Husker du denne?: Adelén har fått VM-oppsving

Modenheten kommer ellers både fra utfordringene i «Skal vi danse» og ikke minst det faktum at konkurransen førte til at hun måtte flytte fra hjembyen Horten til Oslo. For første gang i sitt liv bor hun alene, uten foreldre i huset.

– Det har vært veldig deilig. Hele opplevelsen med «Skal vi danse» har vært helt syk. Av og til får jeg en følelse av å ha levd et helt liv på tre måneder. Nå har jeg tatt et steg til, blitt mer selvstendig og selvsikker ved å bo for meg selv. Det er faktisk et stort steg i livet, sier hun, og flirer litt over «nedsidene»:

HETE SCENER: Adelén og dansepartner Benjamin Jayakoddy har funnet tonen på dansegulvet i høst - men bare der, ifølge Adelén selv. Foto: Thomas Reisæter , TV 2

– Jeg glemmer jo helt å spise! Når jeg trener, tenker jeg ikke på at jeg er sulten. Jeg har hatt noen gamle tanter som har minnet meg på og spurt om jeg får i meg mat!

Selve finale-vinnersjansene i «Skal vi danse» forsøker hun å fortrenge så godt hun kan.

HUSK DENNE: Adelén er pop-guru Simon Fullers nye stjerneskudd

– Jeg kan ikke tenke for mye på det. Jeg har jobbet hardt for å prestere så godt jeg kan og skal kose meg. Jeg har fullt fokus på å ha det bra i finalen, og Stian er en hard og veldig flink konkurrent, sier Adelén.

Etter danseeventyret venter promotering for det hun sier er det viktigste for henne; musikken. Adelén har allerede vakt internasjonal interesse - senest ved å ha en låt på det originale soundtracket til fjorårets fotball-VM - og hun legger ikke skjul på at hun gjerne følger i fotsporene til jevnaldrende norske artister som for tiden gjør seg bemerket i utlandet, enten det er mannlige kolleger som Kygo og Matoma eller kvinnelige som AURORA og Astrid S.

– Jeg gleder meg til å promotere musikken min igjen. Norge er mitt største marked nå, men det er klart jeg har et ønske - eller en drøm - om å få det til andre steder også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder