VG-lista: Det finnes ikke dårlig vær...

MUSIKK

FØRDE (VG) Og blant de 11.000 førdianerne som lagde folkefest under årets siste VG-listekonsert fantes det heller ikke dårlige klær.

Publisert:

Etter en brakstart med 60.000 publikummere på Rådhusplassen i Oslo, har turneen tatt turen innom Stavanger, Bergen og Trondheim. Onsdag gikk årets siste show av stabelen, og det var «By Extra»-vinneren Førde som fikk avslutte årets turné.

Husker du? Knallhard konkurranse om VG-lista

Det var duket for feststemning i byen med tivoli og hoppeslott i tillegg til den stjernespekkede line-upen som ble med til den lille byen i Sogn og Fjordane. Det så det ut til at folket var fornøyd med det VG-lista hadde å by på for hele 11.000 førdianere trosset vær og vind og dukket opp for å være med under årets siste VG-listekonsert.

Eventsjef Lise Rønneberg mener Førde avsluttet turneen med stil til tross for store nedbørsmengder.

– Det er utrolig gøy å få avslutte her i Førde. Selv om det regnet litt så kommer det så mange glade publikummere! Det setter vi enormt pris på, og både vi og artistene kunne ikke fått en bedre avslutnings på årets turné.

Gjenopplev de beste øyeblikkene fra:

Rådhusplassen

Stavanger

Bergen

Trondheim

P3-programleder Christine Dancke og Mp3-programleder Abiel Tesfai ledet også publikum og seere gjennom denne kvelden, og først ut på scenen i Førde var Jesper Jenset. Om ikke hylingen var et faktum allerede, så var det absolutt det da han 19-åringen entret scenen og sang sin siste singel «High».

Norges nye rap-prinsesse Izabell skapte nylig overskrifter med en remiks av Karpe Diems «Attitudeproblem» sammen med blant annet VG-listeprogramleder Christine Dancke, Silvana Imam og Bendik. I Bergen sang hun imidlertid en låt fra minialbumet «Honning og Aske», «Bæd».

Les også: Lokker jenter til hiphop med spy og gravide menn

Årets comeback var det Paperboys som sto bak, og da er det klart de kom som en siste overraskelse til VG-lista i Førde. Med låten «Go Ahead» skapte de mye liv blant publikum.

«Vinni» om det nye samlivsbruddet: «Det er utfordringer i paradiset også»

Produsentduoen TRXD, hadde med seg Hilde på scenen under VG-listeshowet, og de tok med sommerlåten «Wherever You Go» også til Sogn og Fjordane.

Silje Halstensen, bedre kjent som Bendik, dro til med den største hiten fra albumet «Fortid» hun slapp tidligere i år, «Siste Gang».

Sandra Lyng har vært et fast innslag under VG-listas turné, og Førde var intet unntak. Hun fremførte en mix av «Night After Night» og hennes nye singel «Blue».

Så gikk vi fra girlpower med Beyoncé-tendenser hos Sandra Lyng, til skikkelig girlpower og rapping. Det neste publikum fikk servert var P3remiksen av «Attitudeproblem», og det var barske damer å se på scenen. Siden musikkvideoen ble sluppet i slutten av april har den virkelig fått bein å gå på, og Bendik, Izabell, Julie Bergan og Christine Dancke var på plass i Bergen for å dra sine deler av raplåten som Karpe Diem har originalen på.

VGTV: Se musikkvideoen til Attitudeproblem»

Kristian Kristensen sto på scenen under VG-lista i Trondheim i forrige uke, og han tok med sin siste singel «Kan du lære mæ», også til Førde. Det var nok gåsehud på de fleste og tårer i øyekroken på noen.

Produsentduoen Tungevaag & Raaban har de siste årene har stor suksess med låter som «Samsara» og «Russian Roulette». Det var imidlertid deres to siste låter, «Magical» og «Wolf», som fikk det til å rykke i danseføttene til førdianerne.

Så du denne fra Trondheim? Justad: «Ka faen?»

Årets Urørt-vinner Cezinando har siden seieren i mars sluppet en rekke låter på rekke og rad. Det var imidlertid vinnerlåten, «€PA», han hadde med seg på scenen, og publikum gynget med. Det har vært heftig boybandstemning under turneen så langt, og VG-lista skulle ikke være noe dårligere på turneens siste kveld. Suite 16 slapp i fjor låten, «Who I Wanna Be», og det var denne låten som guttene hadde med seg på scenen.

Som vokalist på Alan Walkers monstersuksesser «Faded» og «Sing Me To Sleep» er Iselin Solheim en noe mystisk skikkelse. I Førde tråkket hun imidlertid ut av skyggen, og dro på med akustiske versjoner av de to verdenshitene.

Les også: Iselin (26) er stemmen bak Alan Walkers monsterhiter

I Stavanger, Bergen og Trondheim var Julie Bergan heldige som fikk avslutte kveldenes show, og hun fikk også runde av hele turneen i Førde onsdag, og det med to låter: «All Hours» og «Arigato». Sistnevnte er hennes siste singel, og på én måned gikk den til topps på VG-lista. Mot slutten, tradisjon tro, stormet alle kveldens artister ut på scenen og takket for seg, og årets turné.

Les også: Julie Bergan gruser samboeren Astrid S på VG-lista

Se hele showet fra Rådhusplassen her: