SKIFTE FOKUS: Artisten Hanne Sørvaag følte at hun måtte vekk fra Norge for en stund. – Jeg trengte litt luft under vingene og skifte fokus, sier hun til VG Foto: Trond Solberg VG

Lei av «stalkere og galne ekser»: Hanne Sørvaag «flykter» til USA

Artisten Hanne Sørvaag tar en pause og «flykter» til USA. – Nå får det være nok med stalkere og galne ekser.

Det skriver Hanne Sørvaag (36) på bloggen sin mandag.

– Jeg vet jo ikke om det er bedre på andre siden, men jeg tør vedde på at det er grønnere enn det har vært her de siste par årene, og jeg gambler ikke på mye. Jeg liker å tenke at jeg skal gifte meg med en amerikansk rockegitarist, og bare bli værende, skriver hun videre.

Hanne Sørvaag er for det brede publikum kjente både fra MGP og «Skal vi danse». Tidligere i år kom hun med albumet «Featuring» – en duettsamling av nye og eldre låter. Der har hun med kjente artister som Wenche Myhre, Unni Wilhelmsen, Knut Reiersrud, Amund Maarud og Peter Howarth.

Les også: Hanne drukner i kjærlighetsbrev

Akkurat nå er hun i New York, men reiser videre til Nashville etterhvert. – Jeg skal være her en periode fremover, har lagt litt planer, mest yoga og skriving, så får vi se hva som skjer, skriver Hanne Sørvaag i en SMS til VG.

Hun skriver også at hun kommer tilbake til spillejobber og sånn, men at hun trengte litt luft under vingene og skifte fokus.

Fikk du med deg denne? Hanne Sørvaag kaster klærne

På bloggen sin utdyper hun litt mer om hvorfor hun har reist bort:

– Jeg syns ikke noe om at det som er kjipt skal få så mye plass, for jeg har mye å være takknemlig for i livet mitt, og det er jeg. Men det er nå litt sånn. Når du får deg en trøkk, så sitter det gjerne litt mer i enn når ting bare ruller på.

Hun har tidligere heller ikke gjort noen hemmelighet av at hun skjuler mye bak den blide, «happy-single» fasaden – deriblant solide nedturer og mange år med psykologhjelp. I et intervju med VG i april i år snakket Hanne Sørvaag åpent om sine nedturer og at hun i perioder har brukt mer penger på terapi enn hun har tjent.

– Det har vært helt nødvendig for å holde ut i denne bransjen med all konkurranse og press. Så vanskelig har det vært for selvfølelsen at jeg noen ganger ikke har visst hvordan jeg skal komme meg opp av kjelleren, sa hun den gang.

Les hele det åpenhjertige VG+-intervjuet her (krever innlogging).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder