Mistet kjæresten - hedret med Spellemann

Hjelmeland til VG: - Betyr veldig mye

STAVANGER (VG) Thea Hjelmeland (27) skrev platen «Solar Plexus» i sorgprosessen etter kjæresten gikk bort. Lørdag vant hun Spellemannpris for platen.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette er veldig stort for meg både personlig og profesjonelt. Denne prisen betyr veldig mye for meg, og nå skal jeg bruke litt tid på å ta det innover meg. Jeg hører stemmen min skjelver veldig, sier en tydelig rørt prisvinner til VG.

Under lørdagens prisutdeling gikk Hjelmeland til topps i kategorien Indie med platen «Solar Plexus», som er et resultat av en stor sorgprosess.

– Jeg mistet kjæresten min samtidig som jeg gikk gravid, forteller artisten, som brukte musikken som terapi for å komme seg gjennom den tøffe tiden.

27-åringen sto for Spellemann-showets mest fargerike antrekk, og forteller at det prisvinnende album inneholder mye positiv energi og fremtidshåp.

– Det er et veldig personlig album. Jeg har brukt mye tid og krefter både personlig og privat. Jeg skrev dette albumet først og fremst for meg selv, før jeg fant ut at dette er noe jeg kan dele med andre.

– Sjokkert

Mens Admiral P og Nico D som vant Årets Hit med «Engel» , var det Morten Abel som stakk av med hedersprisen under lørdagens prisutdeling.

– Jeg er sjokkert - jeg synes det er fantastisk. Jeg har gjort ganske mye og synes det er gøy at folk får med seg at jeg jobber ganske mye, sier Abel til VG.

Abel sliter med å finne de rette ordene.

– Heldigvis har jeg et kommende album jeg er veldig stolt av. Hvis ikke hadde jeg følt at dette var slutten for meg. Nå er det plass til nye artister, sier han, og legger til:

– Dette utfordrer meg til å forsvare den i ti år til!

– Helt nummen

Årets komponist gikk til Ingrid Helene Håvik i Highasakite for bandets andre album «Silent treatment». Albumet er årets mest kritikerroste norske plate, men også det mest streamede i Norge og det som har ligget lengst på VG-lista.

– Jeg er litt overrasket og har ikke rukket å ta det innover meg enda, sier en tydelig preget Håvik.

Bandet vant også årets popgruppe. Dermed slo de Röyksopp og Nico & Vinz, som er artistenes store favoritt til å bli Årets Spellemenn.

– Dette hadde vi ikke ventet i det hele tatt. Vi er helt nummen, sier tubaspilleren Kristoffer Lo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder