FLYTTER: Jan Eggum. Foto: Grappa

Jan Eggum bytter ut 170 kvadratmeters hus med leilighet på 36

Huset i Bergen blir for stort for en som bare er der én dag i uken, forklarer artisten.

Gitarkamerat Eggum (67) er mye på reisefot i jobben. Han har kjæreste i Skien og barn i Oslo. Følgelig har han valgt å nedskalere sine bofasiliteter i Bergen.

Bergens Tidende melder at Eggum nå har kjøpt seg en leilighet på 36 kvadratmeter, i Skanselien.

Huset hans i Sandviken, med 170 kvadratmeter boareal og eget, spesialbygd svømmebasseng, forventer han å få 12 millioner kroner for.

Dette blir femte gang han selger bolig i Bergen på 2000-tallet.

– Jeg går vel med et lite overskudd. Tro meg, jeg er ikke interessert i penger. På det området er jeg veldig ufornuftig, sier Eggum til BT.

Ikke samboerskap

Han gjør det samtidig klart at han ikke ønsker å bo fast sammen med noen.

– Det er ikke så spennende. Jeg har aldri forstått det med å gifte seg. Men jeg trenger ikke 170 kvadratmeter i Bergen når jeg bare har tid til å være her en dag i uken.

67-åringen forteller videre om et travelt liv.

– Jeg lever nok livet til folk som er halvparten så gamle. Kjæresten min på 40 sier hun aldri hadde klart tempoet mitt. Hun jobber i psykiatrien og mistenker meg for å ha en sjelden ADHD-diagnose. Jeg merker i hvert fall ingenting til alderen.

Inn og ut

Eggum kjøpte en stor leilighet på Frogner i Oslo sammen med sin daværende kjæreste Kaia Huuse i 2002.

Der bor barna Bastian (13) og Hennika (10) på fast basis, mens Eggum og Huuse – som skilte lag i 2014 – bytter på å bo der med dem.

– Som far er jeg vel midt på treet, men jeg er flink til å ta vare på eksene mine. Og det er positivt for barna, sa Eggum til VG tidligere i år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder