GÆMLISUNGDOM: Avicii kan muligens sies å se mer ut som sine faktiske 25 enn de 45 årene han føler han har levd. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Den svenske DJ'en er klar for Norge, men: Avicii: – Føler meg som en 45-åring

Alderen tynger den 25 år gamle elektronikastjernen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld spiller svenske Tim «Avicii» Bergling på Findings-festivalen i Oslo, slik han gjorde med bravur i fjor.

Det er bare ni måneder siden. Men for Avicii selv går tiden fort; etter fire års global suksess har han begynt å føle seg ganske gammel.

– Man modnes jo kjapt på visse områder, med så mye ansvar, forklarer han til VG.

– Inni meg føler jeg meg som 45, selv om jeg bare er 25. Jeg er på en måte todelt – en som føler seg eldre, en som fortsatt føler seg som et barn.

Høsten 2014 måtte han kansellere en turné på grunn av sviktende helse.

På en av de største spillejobbene ble han erstattet av norske Kygo; de to er gjensidige beundrere av hverandre.

– Det går greit nå. Jeg tror aldri jeg har hatt det så bra verken fysisk eller psykisk som nå. Jeg har jo bare vært en guttunge som ikke har trengt å ta vare på meg selv, men jeg merker allerede nå at det å ta vare på seg selv er viktig, sier Avicii, som også har sørget for å få en lengre pustepause.

– Jeg har gjort mye jeg ikke har rukket å gjøre tidligere, som å få sett hele «House Of Cards», henge med kompiser og familie. Det har vært skjønt å ha litt tid for seg selv.

HÅNDEN I VÆRET: Avicii i sin velkjente DJ-positur, her på fjorårets Findings-festival på Bislett stadion. Fredag er han tilbake på samme sted. Foto: FRODE HANSEN Foto: ,

Han er også godt i gang med sitt andre album, hvor rockvokalister som Billie Joe Armstrong (Green Day) og Chris Martin (Coldplay) trer inn i Aviciis elektroniske sfære.

ETTERTRAKTET: Avicii er en av verdens mest populære – og best betalte – DJ-stjerner. Han blir neppe fattigere av å promotere hjemlandets Volvo-biler, slik han akkurat har begynt med. Foto: AFP Foto: ,

Problemet er at han har laget så fryktelig mange sanger.

– Det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv er å plukke ut låtene til dette albumet. Jeg har truffet så mange kule artister jeg har samarbeidet med. Alle sangene går gjennom rundt 60 filtre hos meg, ler han.

Albumet er ikke forventet å komme før mot slutten av året. I mellomtiden ligger debutplaten «True» fortsatt på VG-lista, hvor den har holdt stand i hele 83 uker.

– Hvordan har du tenkt å toppe dette?

– Jeg har vel ikke tenkt så mye på å toppe det, hehe. I alle fall ikke listemessig. Det viktige for meg er å utvikle meg som låtskriver, og det synes jeg at jeg har gjort siden «True».

Avicii lover også at showet han har snekret til Findings i år blir noe helt annet enn fjorårets.

– Det kommer til å være helt annerledes denne gangen. Det blir mange låter fra det nye albumet i settet, og mange fantastiske låter jeg har fått fra DJ-kolleger. Det blir skitkult, slik det alltid er i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder