LEGENDER: Mick Hucknall og Simply Red - her på scenen i Oslo Spektrum i 2006.
LEGENDER: Mick Hucknall og Simply Red - her på scenen i Oslo Spektrum i 2006. Foto:Gøran Bohlin,VG

Simply Red gjør comeback

Legger ut på stor Europa-turné

MUSIKK

Simply Red gjenforenes 30 år etter at de opptrådte sammen for første gang.

Publisert:

Eksterne lenker

Den britiske popgruppa med vokalist Mick Hucknall (54) i spissen vil feire neste års begivenhet med stil.

– Jeg elsker jubileer, og dette er et stort et. Det føles som riktig tidspunkt, sier Hucknall i kunngjøringen på gruppens hjemmeside.

Den legendariske gruppen, kjent for pop-soul-låter som «Holding Back The Years» og «Money's Too Tight To Mention», ble oppløst for fem år siden. Men nå er det altså duket for stor triumfferd gjennom Europa med startskudd i Odense i Danmark 20. oktober neste år.

Sparekassen Fyn Arena i Odense er nærmeste konsert for norske Simply Red-fans som ønsker å oppleve gruppen og «The Big Love»-turneen live. Hverken Norge eller Sverige står på turnéoversikten.

Etter 35 konserter i totalt ti land runder Simply Red av på Londons O2 – nesten på dagen fem år etter at de sto på samme scene for det publikum trodde var siste gang.

– Vi håper dere kommer til å nyte showene like mye som oss, lyder det fra Hucknall i en håndskrevet hilsen publisert på gruppens nettside.

Han får med seg saksofonist Ian Kirkham, gitarist Kenji Suzuki og bassist Steve Lewinson på gjenforeningen.

Simply Red, som fikk navn etter frontfigurens røde hår, har siden oppstarten i 1985 solgt over 50 millioner plater verden over. De har besøkt Norge flere ganger – blant annet opptrådte de under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i 2006.

Hucknall har de siste fem årene gått solo.

DISKUTER: Hva synes du om gjenforeningen, og hvilken Simply Red-låt er din favoritt? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Her kan du lese mer om