MUSIKKAKTUELL: Elisabeth Carew og Thomas Eriksen samarbeidet godt sammen - til tross for at paret gikk gjennom et samlivsbrudd for tre år siden. Her fra VG-lista Topp 20 i Bergen i 2008. Foto:TOR ERIK H. MATHIESEN,VG

Elisabeth Carew jobber med eks-kjæresten

Popartisten: - Vi er bestevenner!

Elisabeth Carew (29) og Thomas Eriksen (31) var kjærester i
tre år. Da paret gikk fra hverandre i 2011, ble også deres musikalske samarbeid avsluttet.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I ett år samarbeidet Carew med andre produsenter og låtskrivere, men hun fant raskt ut at det ikke fungerte.

- Jeg jobbet med flere andre. Men Thomas og jeg har en egen dynamikk og en musikalsk kjemi som er så effektiv og bra, så det ble han igjen, sier hun.

Det nye samarbeidet mellom de to musikerne førte til EP-en Thirst som slippes mandag.

Her har Eriksen produsert den nye singelen Visionary og de andre låtene. Men selv om Carew synger om både intens kjærlighet og «kyssing på fylla» i sine nye låter, så benekter hun at sangene handler om eks-kjæresten.

- Jeg har ikke skrevet om en spesiell person. Men Thomas kjenner meg også godt nok til at han vet at jeg blir inspirert av alt som skjer rundt meg, sier Carew.

FAMILIELYKKE: Tidligere fotballspiller John Carew er Elisabeths storebror. Foto:TROND SOLBERG,

- Hvordan var deres første møte etter bruddet?

- Det var ikke kleint. Helt ærlig!

- Å jobbe sammen er så naturlig for oss. Vi er fortsatt bestevenner. Det tror jeg skyldes at vi var venner – også før vi ble kjærester. Men det er viktig å understreke at jeg ikke er bestevenn med noen andre ekser, smiler hun.

Travel hverdag

Carew har helt siden hun ga ut sin første singel i 2008, vært åpen om at hun ikke kunne leve av musikken alene.

Tall fra strømmetjenesten Spotify viser at hennes syv siste singler er spilt over 518.000 ganger, noe som tilsvarer litt over 20.000 kroner i inntekter, ifølge Spotifys egne utregninger.

På grunn av relativt lave, rene musikkinntekter, har hun derfor jobbet som optikerassistent, vært student og lagt stemme på reklamefilmer de siste årene.

Etter å ha studert økonomi på BI i Oslo, har hun nå fått seg jobb i Risk Information Group. Her driver hun med etterforskning av økonomisk kriminalitet.

- Vi går etter «bad guys». Men jeg kan ikke si så mye om det. Alt er konfidensielt. Det er uansett en ekstremt spennende jobb, sier hun.

I tillegg til jobben studerer Carew også kultur og kommunikasjon på Universitetet i Oslo.

- Jeg trenger litt mer enn 24 timer i døgnet. Akkurat nå har jeg lagt opp et løp som er veldig intenst. Men det er viktigste er at jeg prøver så godt jeg kan. Det er uansett musikken som kommer først, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder