SLITNE, MEN FORNØYDE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett, dagen etter at de sang seg til en åttendeplass i årets Eurovision Song Contest. Ingen av dem kom seg i seng før utpå morgenkvisten. Foto:Tore Meek,NTB scanpix

Mørland og Debrah Scarlett: – En utrolig reise

WIEN/OSLO (VG): Kjetil Mørland og Debrah Scarlett er storfornøyde meg egen innsats i årets Eurovision-sirkus. Nå venter nye prosjekter hjemme i Norge.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi har ikke sovet så mye – jeg tror vi la oss først i seks- eller sjutida. Men det var veldig gøy å feste med familie og venner som har kommet ned hit for å støtte oss, sier Kjetil Mørland (34) til VG.
Det er dagen derpå for den norske duoen, som ikke legger skjul på at de er litt slitne etter nattens storslagne Eurovision-feiring i Wien. Debrah Scarlett (21) har ikke en gang rukket å spise frokost ennå – store deler av søndagen har gått med til ulike intervjuer – uten at det legger noen demper på humøret.

– Jeg har det veldig bra. Dette har vært en utrolig reise, og jeg føler meg avslappet og fornøyd, sier hun.
Og både Debrah og Kjetil har all grunn til å være nettopp det.

Forstår vinnerlåt-kritikken

«A Monster Like Me» havnet på en solid åttendeplass i årets konkurranse. Det var svenske Måns Zelmerlöv og hans «Heroes» som til slutt stakk av med Eurovision-statuetten, knappe tre år etter at Loreen og «Euphoria» vant i Baku. Mørland og Debrah Scarlett er skjønt enige om at Zelmerlöv er en verdig vinner.
– Jeg synes det er en kul poplåt som er lett å like ved første gjennomlytting, og det har jo veldig mye å si i Eurovision-sammenheng, påpeker Mørland.

FAVORITTEN VANT: Svenske Måns Zelmerlöv, her med trofeet hevet. Dette er Sveriges sjette Eurovision-seier. Foto:Samuel Kubani,Afp

Her er hele resultatlisten fra årets finale!
Selv om svenskenes bidrag hanket inn en overlegen seier, var ikke dagene frem mot finalen helt problemfrie: «Heroes» har blant annet blitt kritisert for å være farlig lik David Guettas «Lovers On The Sun», deriblant av VGs anmelder Stein Østbø.
– Man kan jo høre referansene til David Guetta i svenskenes produksjon. Jeg synes ikke selve melodien er så lik, men jeg kan skjønne hvor kritikken kommer fra, sier Mørland, før han fortsetter: – Det er veldig mange låter man kan høre klare referanser til i andre sanger, og slik sett synes jeg min egen låt har skilt seg ut – den har ikke blitt sammenlignet med noe annet. Den kan stå litt for seg selv.Eurovision-kommentar: Banket gul og blå igjen…

Et avsluttet eventyr

Kjetil og Debrah har store musikkplaner på gang når de kommer tilbake til Norge, både alene og som duo.
– Jeg skal jobbe videre med mitt eget solomateriale, og Debrah skal arbeide med sitt – vi har planlagt å gjøre en del konserter i sommer. Så får vi se om det blir noe mer sammen senere, sier Mørland – som kan røpe at han også har skrevet noen uptempo-låter i det siste:
– Det blir ikke bare ballader!
Debrah skal også tilbringe mye tid i studio fremover. Selv vil hun beskrive stilen sin som en slags blanding av soul, jazz og klassisk musikk – pakket inn i «skandinavisk melankoli». Det er litt vemodig at Eurovision-sirkuset er slutt, medgir hun.

– Vi har knyttet både kontakter og vennskap, og nå er det over – men det blir jo andre reiser og eventyr i fremtiden også. Det er det jeg fokuserer på og gleder meg til, sier Debrah Scarlett.
Hun får støtte av Eurovision-partneren sin:
– Det blir nok litt som å komme hjem fra en fin ferie, sier Mørland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder