MÅ HVILE: Nickelback-vokalist Chad Kroeger og resten av bandet har måttet avlyse både USA- og Europaturneen etter Kroegers stemmebåndsoperasjon. Foto:Trond Solberg,VG

Nickelback avlyser Europaturné

Den kanadiske rockebandet kommer ikke til Norge i oktober.  Vokalist Chad Kroeger trenger mer hvile etter stemmebåndsoperasjonen tidligere i sommer.

  • Felicia Alvsing
  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

Ifølge en uttalelse publisert på bandets hjemmeside blir de resterende datoene på verdensturneen «No Fixed Address» avlyst.

Vokalist Kroeger trenger ifølge bandet «en forlenget hvileperiode», og de avlyser dermed mer enn 30 konserter i Europa.

«Vi er spesielt triste over at vi går glipp av mye fans på veien denne høsten, men Chads helse er det viktigste akkurat nå», står det i uttalelsen. «Med god nok tid, vil vi ha ham tilbake sterkere og bedre enn tidligere. Vi vil takke alle for deres støtte og forståelse i denne tiden, og gleder oss til å komme tilbake på veien og spille mer musikk for alle veldig snart.»

Les også: Nickelback avlyser USA-turné

Den europeiske delen av turneen skulle starte 30. september i Hartwall Arena i Helsinki, Finland og gå til 7. desember, hvor de skulle avslutte i Minsk Arena i Hviterussland.

15. oktober var bandet booket til å spille i Oslo Spektrum, men også denne er nå avlyst.

– Alle konserter er avlyst, for vokalisten har ikke rukket å bli bra i halsen, bekrefter Martin Nielsen i Live Nation Norway til VG.

– Alle billetter vil refunderes og de som har kjøpt billett vil få direkte informasjon på e-post. Det er bare å beklage. De trodde først at det ville være tilstrekkelig å avlyse konsertene i Nord-Amerika, men han får ikke lov å opptre, så dessverre blir vi nødt til å avlyse her også, sier han.

Det har vært et tøft år for Kroeger og resten av Nickelback. Bandet måtte tidligere i år avlyse hele USA-turneen etter at legene opererte bort en cyste på Kroegers stemmebånd. Det var dog ventet at han skulle bli frisk før Europaturneen, men slik ble det altså ikke. Det er ikke sikkert når bandet igjen vil være klare for veien, og når en eventuell ny runde i Europa, og da også Oslo, vil bli.

Det kanadiske bandet var sist i Oslo for to år siden, da de spilte for et halvfullt Telenor Arena, til en toer på terningen av VGs anmelder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder