INN PÅ AKUTTMOTTAKET: Dette dramatiske bildet viser ambulansepersonalet som haster inn på akkuttmottaket med Michael Jackson. Foto: X17online.com

- Leter etter lege som har bodd hos Michael Jackson

(VG Nett) Politiet i Los Angeles er på jakt etter en lege som har bodd sammen med Michael Jackson den siste tiden.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det melder kjendisnettstedet TMZ.com, som også var det første nettstedet som i natt skrev at popkongen Michael Jackson var død.

Nettstedet skriver at en BMW, som tilhørte legen, ble tauet bort fra Jacksons hjem i går kveld.

Les også:Michael Jackson er død

- Politiet har beslaglagt bilen til en av Michael Jacksons leger i håp om å finne legemidler eller andre bevis som kan være til hjelp for rettsmedisinerne i arbeidet med obduksjonen, sier politiets talskvinne Karen Rayner til nyhetsbyrået Associated Press.

- Fikk injeksjon

Politiet ønsker å avhøre legen, men har så langt ikke lykkes med å komme i kontakt med ham. Kilder opplyser til kjendisnettstedet tmz.com at legen skal ha gitt Jackson en injeksjon like før han døde.

En familieadvokat og sykehuskilder hevder at Michael kollapset som følge av en overdose av Demerol, et smertestillende medikamentet som har lignende effekt som morfin.

Det er ikke bekreftet at det var dette som gjorde at Jackson sluttet å puste og etter en times nytteløse gjenopplivningsforsøk ble erklært død på sykehuset.

Les også:Comeback-stress drepte Michael

Mange spekulasjoner

Spekulasjonene rundt Michael Jacksons død er mange.

I går kveld ble det konkludert med hjertesvikt, men først når obduksjonsrapporten foreligger, tidligst i ettermiddag, blir det klart hva som forårsaket popstjernens plutselige død. Etterforskningen kan ta flere dager. Den endelige obduksjonsrapporten vil ikke foreligge før seks til åtte uker, melder AFP.

Kjendisnettstedet TMZ.com melder at obduksjonen av superstjernen er i gang. Den utføres av doktor Lakshmanan Sathyavagiswaran.

Magiker og venn Uri Geller tror Michael Jacksons hjerte stoppet på grunn av stress på grunn av at han hadde et stort ønske om å vise verden at han fortsatt var en superstjerne.

VGTV:Slik var hans liv

Les også:Etterforskningen kan ta flere dager

TETT PÅ NETT:Den norske fanklubben svarer om Michael Jackson NÅ!

Fans sørger over Michael Jackson over hele verden. Også i Norge savnes superstjernen dypt.

- Du var den største, og det kommer du alltid til å være. Hvil i fred, skriver 26 år gamle Fredrik i VG Netts protokoll.

Saken fortsetter under bildet

DØDE: Michael Jacksons døde kropp fraktes med helikopter fra UCLA medisinske senter. Foto: AFP

VG Nett spesial:Alt om Michael Jackson

Verdenstjerner som Madonna og Justin Timberlake er i sorg etter at Jacksons bortgang ble kjent.

- Jeg klarer ikke å slutte å gråte. Jeg har alltid beundret Michael Jackson. Verden har mistet en av de store, men musikken hans vil leve til evig tid. Tankene mine går til de tre barna hans og til resten av familien, sier Madonna til kjendisnettstedet TMZ.

Han hylles også av norske kjendiser.

- Jeg vil si det sånn at Michael Jackson lærte meg å synge, han lærte meg pop. Han er en ener, sier Mira Craig.

Grafikk:Slik var popkongens liv

Barnestjerne

ANNONSERTE KONSERT: Michael Jackson annonserte en serie med konserter i London tidligere i år. Foto: AP

Michael Jackson ble født 29.august 1958. Han var den femte sønnen til stålarbeideren Joe Jackson og kona Katherine.

Jackson ble raskt en barnestjerne som frontfigur i bandet Jacksons 5. Han gjorde også stor suksess som soloartist.

Hiter som Off the Wall, Thriller, Bad og Dangerous fikk millioner av mennesker til å ta helt av.

Fra midten av 80-tallet endret Jacksons utseende seg gradevis. Huden hans ble lysere, nesen og kinnbenene var også noen av det som endret seg. Dette var en prosess som varte de neste tyve årene. Han har også lidd av både vekt- og narkotikaproblemer.

Saken fortsetter under bildet

STJERNE: Sørgende fans tente lys ved Michael Jacksons stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Foto: AFP

Sexanklager

Sexanklagene i 1993 var på en måte starten på nedturen for Michael Jackson. Santa Barbara-politiet startet etterforskning av popstjernen etter at 13-åringen Jordy Chandler hadde beskrevet ham som klåfingret, men droppet etterforskningen etter halvannet år. Da hadde faren til gutten i mellomtiden hentet inn landets beste advokater og saksøkt Jackson for 30 millioner dollar. Jackson og hans advokat Johnnie Cochran fikk 13-åringen og hans familie til å trekke beskyldningene etter en avtale utenfor retten. Pengebeløpet ble aldri kjent, men Jackson skal ha betalt familien et sted mellom 15 og 20 millioner dollar.

Michaels Jacksons liv i bilder

KONDOLANSEPROTOKOLL:Skriv minneord her

Les også:Familien i sorg

Ble pågrepet

I RETTEN: Michael Jackson ble frikjent for anklagene om overgrep. Foto: AFP

18. november 2003 rykket politiet ut med en ransakelsesordre til Michael Jacksons eiendom Neverland i California. Det skjedde på samme dag som artistens nye album Number One's kom i salg i butikkene i USA.

Han ble løslatt etter en kausjon på 3 millioner dollar, og vinket til fotografene da han kom ut igjen noen timer senere. 22. april 2004 ble det reist formell tiltale mot Michael Jackson, blant annet for seksuelt misbruk av barn.

13. juni 2005 kom avgjørelsen hele verden ventet på. Og det var klar tale fra juryen: «Ikke skyldig på alle punkter.»

I mars i år annonserte Jackson sitt comeback. Han planla å spille 50 konserter i London fra 13. juli i år fram til mars neste år. Alle billettene til alle konsertene ble revet vekk samme øyeblikk de ble lagt ut for salg. Ingen fikk oppleve konsertene, for i natt døden popkongen Michael Jackson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder