SUKSESS: Ida Maria har hatt stor suksess i USA. Her under en konsert i New York i vår. Foto: Stine Welhaven

Norske Ida Maria trollbinder USA

(VG Nett) Spellemannsnominerte Ida Maria slår an stort i USA. Denne uka solgte den unge artisten ut fire konserter i New York og Los Angeles, blant annet på Johnny Depp's kultklubb The Viper Room.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Ida Maria | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

AV:STINE WELHAVEN
Billettene til to av konsertene ble revet bort på under en time.

- Fantastisk! Helt vilt! Dette er definitivt blant de beste opplevelsene jeg har hatt som artist, sier en overveldet Ida Maria.

Les også:-Ida Maria med årets tredje beste låt.

I 2008 ble låten «Oh My God» kåret til den tredje beste det året av anerkjente Time Magazine, som mente at Ida Maria hadde «en fantastisk, maskulin og eksotisk stemme».

I natt gikk hun på scenen iført en liten, gullfarget paljettkjole og fengslet et New York-publikum der magasiner som «Rolling Stones», «Pitchfork» og «The New York Times» var tilstede. Den voldsomme interessen vekker nervene, selv med to års intenst turneliv bak seg.

Livredd

- Jeg har vært så nervøs at jeg har holdt på besvime. Jeg var rett og slett livredd før den første konserten, og måtte bare gjemme meg, forteller Ida Maria, som på toppen av alt må greie seg uten sine faste musikere på denne turen.

Les også:Ida Maria slengte med leppa om amerikansk stjerneartist.

Musikerne måtte nemlig snu på grensen til USA på grunn av visumtrøbbel, og reservebandet lærte seg musikken bare timer før første opptreden. Men med tidligere Pearl Jam-er Dave Abruzzese bak trommesettet har hun ingen grunn til å føle seg utrygg.

HEFTIG: Det går vilt for seg på konsertene til Ida Maria, som også er nominert til Spellemannsprisen. Foto: Stine Welhaven

Stas med Spellemann

Midt i den voksende internasjonale suksessen henger også Spellemann-nominasjonen til «Årets nykommer» høyt for Ida Maria.

- Det er en stor ære og vanvittig stas å bli nominert. Norge er jo hjemme, og Spellemannsprisen er banket inn i den norske folkesjelen, sier popsensasjonen.

Les også:Disse kan vinne Spellemann.

Storturne til våren

Ifølge manager Jan Petter Bratland, har USA vært den store drømmen helt fra starten for Ida Maria og ham. I mars slippes albumet «Fortress around my heart» i USA, og i den forbindelse jobber det amerikanske plateselskapet med en tre måneder lang landsomfattende lanseringsturne.

Sommerens sykdom har imidlertid blitt en skikkelig lærepenge for den unge artisten. Til tross for de store USA-planene, vil Ida Maria prøve å være så mye som mulig i Norge i tiden som kommer.

Les også:Ida Maria sykmeldt - må avlyse turné.

- Det er ordentlig kjipt å måtte avlyse noe man elsker. Det går mye bedre nå, men jeg blir fortsatt fort sliten. Derfor vil jeg turnere mindre - det er rett og slett ikke verdt å risikere helsa, slår 24-åringen fast.

Elsker USA

Ida Maria dedikerte gårsdagens konsert til alle som overlevde gårsdagens flyulykke i New York. Hun forteller at det er helt sprøtt å være i byen på en sånn dag, og at miniturneen har endret hennes forhold til USA fullstendig.

- Jeg er så positivt overrasket at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Den amerikaneren vi som oftest får karikert er brautende og selvgod, men dette er land fylt av ekstremt kreative mennesker. Jeg har innsett at jeg rett og slett elsker USA, proklamerer Ida Maria.

LES FLERE RAMPELYSNYHETER HER!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder