USA snuser på Grace

Norges nye jenteband Grace kan få en mer «flying start» enn de fleste kan drømme om. Allerede før deres første single er utgitt i Norge, har amerikanerne vist interesse for dem.

Artikkelen er over 22 år gammel

- Det stemmer at vi har fått positive reaksjoner fra Columbia Records når det gjelder Grace. Det behøver ikke å bety at det blir noen ting av det, selvfølgelig, men det er veldig mye bedre enn ingenting, sier norskansvarlig hos Sony Music i Norge, Marius Lillelien.

Etter det VG forstår, har oppglødde representanter for plategiganten Columbia flere ganger vært på tråden til Sony Music og David Eriksen, mannen som har produsert og skrevet deres første single, «Desire». Eriksen er også opphavsmannen til årets norske Grand Prix-vinner.

Hos jentenes plateselskap her hjemme, Sony Music, selger man imidlertid ikke skinn før det er skutt bjørner. Derfor er de tilbakeholdne med optimismen. Det finnes nok av eksempler på artister som skal gjøre det stort i USA og ikke har nådd lenger enn til avisspaltene i Norge.

- Men Columbia ønsker videre oppdatering på hva som skjer med Grace. Det er interessant, påpeker Lillelien.

Jentetrioen Grace består av Unni Tingbjør, Kristine Borge og Sigrid Rasmussen. Jentene fant musikalsk sammen i fjor sommer og var sist helg i Danmark for å spille inn videoen til debutsinglen «Desire», som blir å finne i norske butikker fra 14. april. Sangen hadde radiopremière allerede sist helg, og førstkommende lørdag gjør jentene sin TV-debut i «Midt i Smørøyet».

Det er nettopp sangen «Desire» - en lett, kommersiell poplåt med klare referanser til Eternal og Wilson Phillips - som har fått Columbia Records til å spandere viktige telefonsamtaler over Atlanterhavet.

Fra før har Columbia tegnet kontrakt med det norske bandet Getaway People, som kommer med plate senere i sommer. Det skal være samme repertoaransvarlig i Columbia som skrev denne kontrakten, som nå har kastet sine øyne på Grace

Flere artikler

  1. Solid debut

  2. Maria Mena 102 på Billboard

  3. Velger Maria Mena foran Britney

  4. Norsk produsent mot stjernehimmelen

  5. Maria Mena ramlet ut av USA-hitlista

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder