Machine Gun Kelly anmeldt for å ha røykt cannabis på Slottsfjell-scenen

– Uakseptabelt, mener festivalsjef.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over to år gammel

Torsdag kveld sparket Slottsfjellfestivalen i gang i Tønsberg. Senere samme kveld sto artisten Colson Baker alias Machine Gun Kelly på scenen.
Artisten ba om å få marihuana fra scenen. Deretter gikk han av scenen og skal ha tatt med seg det som skal ha vært en «joint» opp igjen.

– Fuck yes, Norway! Vi har roser og weed, to av de beste plantene skapt på planeten jorden. Jeg røyker weed på et fjell i Norge og ser på et vann, mann, sa han etter at han angivelig skal ha fått en joint fra publikum.

Festivalsjef – Uakseptabelt

Hendelsen får festivalsjef Christoffer Rød til å reagere. Han er ikke kjent med hendelsen da VG tar kontakt, men sier han vil sjekke opp i saken med en gang.

– Vi har en klar og tydelig profil på at vi tar avstand fra bruk av narkotika, oppfordring til det. Det er uakseptabelt, sier han.

G-Eazy på Slottsfjell: – Lager kjempegode vafler og er god til å ha sex
Rød forteller videre at det er stor tilstedeværelse fra politi med narkotikahunder på festivalen.

– Det er utrolig dumt av en artist å proklamere en sånn melding, og angivelig røyke en joint på scenen. Det er ukult, sier Rød.

Artisten er nå politianmeldt for å ha røykt cannabis.

– Artister er rollemodeller, så dette er ikke bra i det hele tatt. Uansett hvem som røyker narkotika er det ikke bra, og denne saken vil bli behandlet som en hvilken som helst annen narkotikasak, sier operasjonsleder Merete Kvaal i Vestfold politidistrikt til NTB.

Skal følge saken

Politiet er også til stede på festivalen. Anmeldelsen vil bli behandlet videre av politiet ved Tønsberg politistasjon fredag

– Det er ikke kommet meldinger om narkotikabruk så langt i kveld. Patruljen der oppe er klar over hendelsen og prioriterer det sammen med andre oppgaver, sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Merete Kvaal, til VG tidlig torsdag kveld.

Machine Gun Kelly står blant annet bak låten «Bad Things» som han slapp sammen med tidligere Fifth Harmony-medlem, Camila Cabello. Rapperen gjorde seg først bemerket da han ble den første rapperen som vant amatørkvelden på Apollo Theater i Harlem i 2009.

Musikkfest i Oslo: Møtt av hasj-stank og sterkt berusede folk

PÅ SCENEN: Her er artisten Machine Gun Kelly under en konsert tidligere i år. Foto: Chris Pizzello AP

Mer om

  1. Festival

Flere artikler

  1. Machine Gun Kelly har fått narkobot i Tønsberg

  2. Festivalbetaling koster dyrt

  3. Slim Jxmmi: Ble arrestert på Kadetten

  4. Festival i Barcelona evakueres etter brann

  5. A$AP Rocky avlyser Kadetten etter arrestasjon i Sverige

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder