JOBBER I STUDIO: Gabrielle Leithaug jobber for tiden i studio for å skrive ferdig sanger til debutalbumet. Foto: Lars K. Hustoft

«X Factor»-Gabrielle signerte med Universal

(VG Nett) Gabrielle Leithaug (26) har skrevet platekontrakt med Universal Music, og kommer med sin første singel i løpet av våren.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Nå kan jeg få ut musikken min. Det er strålende, sier en glad Gabrielle Leithaug til VG Nett.

26-åringen deltok i TV 2s talentkonkurranse «X Factor» i 2009, der hun til slutt endte på en sjetteplass. Det var der plateselskapet Universal fikk øyne og ørene opp for musikeren fra Bergen.

- Uredd og sterk

PÅ TV: Her er Gabrielle Leithaug på scenen i forbindelse med «X Factor» i 2009. Foto: Scanpix

- Vi la merke til Gabrielle da hun var med på «X Factor». Gabrielle hadde en uredd og sterk scenepersonlighet og fremsto som en spennende artist, sier Yngve Næss, norskansvarlig i Universal, til VG Nett.

Etter planen kommer den første singelen til Gabrielle Leithaug, «Ring meg», ut før påske. 26-åringen gleder seg til at det norske folk skal få høre musikken hennes.

- Sangen fortjener å bli sluppet i fra mors armer. Så få vi se om den klarer å gå på egne ben, sier Leithaug, som synger på norsk.

- Jeg er veldig glad i å skrive på norsk. Det er viktig for meg å kunne stå for musikken jeg gjør. Jeg er fornøyd med at jeg for lov til å gjøre akkurat det jeg vil, forklarer hun.

- Kjempegøy

26-åringen beskriver stilen sin som elektronisk popmusikk på norsk. For tiden jobber hun i studio i Bergen, sammen med produsent Lars K. Hustoft.

- Jeg skriver hele tiden nye låter, og jobber hele tiden. Man føler seg aldri ferdig, og man har ikke lyst å slippe noe fra seg før man synes det er bra nok, forteller Leithaug.

Gabrielle Leithaug slo fast at hun kom til å jobbe videre med musikk etter at hun røk ut av «X Factor» i 2009. Musikeren er ikke redd for å ende opp med et «X Factor»-stempel når hun platedebuterer.

Les også: - Mira er knust

- Jeg tror folk kommer til å gjøre seg opp sin egen mening når de hører musikken. Det er kjempegøy at kanskje noen har et forhold til meg fra før. Utover det så tenker jeg ikke på «X Factor».

Les også: - Lett å miste seg selv

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder