NYSINGEL OG KLAR MED SINGLE: Kjartan Salvesen (34). Foto: ØYVIND SVENNING

Plateklare Kjartan: - Føler absolutt ikke press

Synger om kjærlighetsbrudd og sitt nye liv

(VG Nett) Syv år etter «Idol»-seieren er Kjartan Salvesen (34) klar for å overraske lytterne - denne gangen med bare norske låter.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Fire år har gått siden Stavanger-mannen ga ut album sist. Mandag slipper han singlen «Eg kan ikje hjelpa for det». Låten er den første fra albumet som etter planen skal lanseres på sensommeren.

- Hvorfor nå og hvorfor på norsk, Kjartan?

- Jeg fikk plutselig tid. Savnet etter musikken har vært stort. Å gi ut en plate på norsk, på min egen dialekt, er noe jeg har drømt om lenge. Det var jo der det startet også i sin tid. Det føles godt å være tilbake der. Ved å synge på min egen dialekt kan jeg bruke ord og uttrykk jeg har vokst opp med. Det tror jeg treffer, sier Kjartan til VG Nett.

Enkle sanger om kjærlighet

Han har skrevet låtene selv, i samarbeid med andre skribenter og produsenter. 34-åringen legger ikke skjul på at mye av tekstene er basert på egne erfaringer.

- Låtene er basert på mange av mine egne erfaringer om kjærlighet og andre oppturer og nedturer. Det føles godt å skrive om det man selv har opplevd. Enkle sanger om kjærlighet er det kjekkeste jeg vet, sier Kjartan.

SKRIVER OM OPP- OG NEDTURER: Kjartan Salvesen ser lyst på livet. Foto: ØYVIND SVENNING

Samlivsbrudd

I fjor tok forholdet til samboer Inger Terese Auestad (31) slutt. I dag deler de omsorgen for sine to sønner på fem og tre år.

- Det var mye fram og tilbake lenge. Nå er vi kjempegode venner og foreldre til to fantastiske barn. Men livets store kjærlighet har altså ennå ikke dukket opp for unge Salvesen, sier han med et smil.

- Folk tror jeg har pensjonert meg

Når han nå er musikkaktuell, singel og åpen for et nytt forhold, beskriver Kjartan det som «å begynne på nytt».

- Det beste er at denne gangen føler jeg ikke noe press eller forventninger fra andre. Absolutt ikke. Folk tror jeg har pensjonert meg og blitt gammel og grå, og da er det kjekt å kunne overraske litt. Nå synger jeg fordi jeg har lyst. Ungene mine liker det. De synger som gale, og det lover godt, mener Kjartan.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«IDOL»-STJERNE: Kjartan Salvesen vant folkets hjerter og «Idol» i 2004. Foto: Linn Olsen

- Sjeleglad for «Idol»

Kjartan vant «Idol» i 2004. Men suksessen uteble. Når VG Nett spør om tiden etter «Idol-smellen», svarer Kjartan.

- Jeg vet at folk bruker ord som nedtur om det som skjedde, men jeg ser ikke på det sånn. Jeg har fantastiske minner og er sjeleglad for at jeg var med. «Idol» er et fantastisk konsept, og når de nå skal sende en ny runde, kommer jeg helt klart til å følge med, forsikrer Kjartan.

- Var et tomrom

- Det å vinne «Idol», betyr ikke det samme som at man er superstjerne. På den tiden ble det jo kåret en ny vinner hvert år. Men jeg innrømmer at det var et tomrom etterpå. Folk har ingen anelse om hvor svært det er. Men takler man det, så vil det bare oppfattes som positivt. Jeg har hatt et fantastisk liv etterpå, forteller Kjartan, som i dag jobber i markedsavdelingen til fotballklubben Viking.

- Forferdelig magefølelse

- Når du sier du ikke føler presset, betyr det at anmeldernes dom ikke er viktig?

- De som sier at terningkast og kritikker ikke betyr noe, de lyver, humrer 34-åringen.

- Selvsagt er det kjekt at folk legger merke til det. Jeg husker den forferdelige magefølelsen dagen etter at Idol-platen min ble lansert. Da gikk det jo ad undas også, flirer Stavanger-artisten selvironisk.

- Men der er jeg ikke nå. Og jeg har absolutt noe å komme med, forsikrer Kjartan.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder