RAPDEBUT: Maria Mena rapper sammen med Don Martin og Pumba. Foto: NRK

Her debuterer Maria Mena som rapper

(VG Nett) Maria Mena (25) prøvde seg for første gang som rapper da hun var gjesteprogramleder i Lydverket på NRK.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg har aldri rappet før, og det tror jeg du merker. Men til aldri å ha gjort det før, synes jeg det gikk helt ok, sier Maria Mena til VG Nett.

VGTV: Se Menas rapdebut

Lydverket-episoden med Maria Mena som gjesteprogramleder sendes torsdag kveld på NRK2, og programleder Asbjørn Slettemark er godt fornøyd med innsatsen til vikaren.

LYDVERKET-PROGRAMLEDER: Asbjørn Slettemark. Foto: Mattis Sandblad/VG

Fleipet om Letterman

- Mest av alt ble det utrolig morsomt. Jeg ble kjapt imponert over Maria Menas evne til å kaste seg over noe hun ikke kan, uten noen form for flauhet, sier Asbjørn Slettemark til VG Nett.

Mena rapper sammen med Don Martin og Pumba, som hun synes var flinke lærere. I låten nevner hun også sin opptreden på Letterman-show i 2004 - der hun fikk kritikk for at hun var for nervøs.

- Man hører jo at dette er hennes debut som rapper, hehe, men når hun klarer å snu Letterman-opptredenen sin - som jo ikke var noen braksuksess, tvert om - til noe å skryte av, så har hun hvert fall selvtillit som om hun skulle ha vært i gamet i årevis, hehe. Men vi kan i hvert fall si oppdrag utført: Maria Mena fikk sin drømmedag med rapkurs og egen rapvideo, mener Slettemark.

Selv forteller Mena at Slettemark ga henne gode råd før programlederdebuten.

Annerledes karriere

- Han sa jeg ikke skulle snakke for fort, og ikke være redd for å gjøre feil. Jeg har verdens beste jobb som gjør at jeg får lov å være med på ting som dette. Jeg synes det gikk ganske bra, men jeg trives med å være musiker på heltid, sier hun.

Programleder Slettemark mener Maria Mena har en ganske så annerledes karriere nedover i Europa enn her hjemme.

- Vi kjenner henne som den litt keitete, brutalt ærlige tenåringen som har vokst opp gjennom å tømme hjertet sitt på TV, mens nede i Europa fikk de henne i fanget som fiks ferdig voksen popstjerne for fire-fem år siden. Spesielt Tyskland har vært viktig marked for henne, hvor hun både selger hundretusener av plater, vinner priser og gjester TV-show, skryter Slettemark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder