VEKKER OPPSIKT: Endelig letter Carly Simon på sløret og avslører hvem en av hennes aller mest kjente sanger, «You're So Vain» handler om. Foto: Julia Cumes , Ap

Carly Simon røper hemmeligheten om «You're So Vain» etter 44 år

Etter 44 år og utallige spekulasjoner avslører
Carly Simon (70) nå at det er Warren Beatty hun synger om i klassikeren og megahiten «You're So Vain».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er i forbindelse med lanseringen av memoarene sine, «Boys in the Trees» neste uke at 70 år gamle Carly Simon nå avslører hvem den legendariske sangen hennes egentlig handler om overfor People. Eller ihvertfall en av dem.

– Jeg kan bekrefte at det andre verset handler om Warren, sier Simon til det amerikanske magasinet.

Og det aktuelle verset er som følger:

You had me several years ago when I was still quite naive
Well you said that we made such a pretty pair
And that you would never leave
But you gave away the things you loved and one of them was me
I had some dreams, they were clouds in my coffee
Clouds in my coffee, and ...

På spørsmål om hva Warren Beatty har å si om at det bare er dette verset som handler om han, svarer Carly Simon.:

DEN FORFENGELIGE: Etter mange års spekulasjoner avslører Carly Simon hvem megahiten «You're So Vain» fra 1971 egentlig handler om. En av dem er Warren Beatty (78) Foto: Dan Steinberg , Ap

– Han tror at hele sangen handler om ham, men det gjør den ikke, svarer Simon.

Spekulasjonene rundt hvem sangen handler om, har tidvis gått høyt opp gjennom årene. Mick Jagger har vært nevnt, James Taylor, hennes eks-mann har også vært nevnt. Andre hunogså har hatt forhold til, Kris Kristofferson, Jack Nicholson og Cat Stevens, har også vært nevnt som mulige kandidater.

Les også: Carly Simons kamp mot kreften

– Jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å avsløre hvem de to andre er. Ihvertfall ikke før de selv vet om det. Men på den annen side, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle avsløre at sangen ikke bare handler om en person, sier Carly Simon som ikke legger skjul på at hun er overrasket over at så mange har vist så stor interesse for nettopp dette gjennom 44 år.

– Hvorfor vil folk vite akkurat det? Det er jo helt sprøtt, sier Carly Simon.

Samtidig har både hun og forlaget som utgir «Boys in the Trees» vært flinke til å bygge opp forventningene rundt akkurat dette spørsmålet. Allerede i sommer ble det mer enn antydet at nå kom hun til å lette på sløret.

– Denne boken er min måte å se tilbake på livet mitt, barndommen, musikken min, romansene, ekteskapet mitt, sier Carly Simon.

UTE PÅ BYEN: James Taylor og Carly Simon på vei til teater sammen med John Lennon og Yoko Ono i et arkivbilde fra 1977. Foto: Richard Drew , Ap

Ikke minst har prosessen og arbeidet med å skrive «Boys in the Trees» hjulpet henne med å forstå og bearbeide sorgen rundt det turbulente ekteskapet hun hadde med James Taylor og den dramatiske skilsmissen for over 30 år siden.

– Men jeg elsker han fortsatt, sier hun i et annet intervju med People.

– Min enorme og grenseløse lojalitet til ham, til tross for at han har behandlet meg så respektløst som det går an, har vært så smertefullt for meg, fortsetter hun.

Carly Simon og James Taylor giftet seg i 1972, fikk to barn sammen, Sally (41) - og Ben (38) - og ble skilt i 1982 på grunn av hans heroin-misbruk og utroskap fra begges side.

– Men det jeg har skjønt gjennom arbeidet med denne boken er at jeg kan elske, uten å bli elsket tilbake. Det behøver ikke være gjensidig, sier Carly Simon i intervjuet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder