ALLSIDIG: Nesten samtidig som han igjen skal tre inn i rollen som FBI-agenten Fox Mulder, slipper David Duchovny sitt første album. Foto: AP

ALLSIDIG: Nesten samtidig som han igjen skal tre inn i rollen som FBI-agenten Fox Mulder, slipper David Duchovny sitt første album. Foto: AP Foto: ,

«X-Files»-skuespiller albumdebuterer

Du tror det ikke før du får CD: David Duchovny (54), kjent fra serier som «Californication» og «The X-Files», prøver seg som artist på plate.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Allerede i fjor sommer diskuterte Duchovny albumdebuten med Rolling Stone Magazine.

– Jeg har alltid skrevet dikt, og da jeg begynte å spille musikk begynte jeg å tenke: «Jøss, jeg burde klare å skrive sangtekster». Og så falt jeg bare baklengs inn i hele greia. Det har vært en stor glede, uavhengig av hvem som kjøper det og hva folk synes om det når det slippes. Det har vært en livredder å bare få spille musikk, skrive låter og tenke på å synge sanger til venner, sa han i juli.

Nå skal slippdatoen være satt til 12. mai, men ifølge en Youtube-video lagt ut av Think Say Records er det mulig å forhåndsbestille albumet allerede nå.

Official Charts skriver at Duchovnys folkrockalbum «Hell Or Highwater» vil inneholde disse tolv låtene:

1. Let it Rain
2. 3000
3. Stars
4. Hell or Highwater
5. The Things
6. The Rain Song
7. Unsaid Undone
8. Lately It's Always December
9. Another Year
10. Passenger
11. When The Time Comes
12. Positively Madison Avenue

Samtidig er det nylig annonsert at Duchovny igjen vil bli å se i «The X-Files» etter at serien ble fornyet for en sjette sesong – 13 år etter at serien ble sendt sist. I serien spiller Duchovny FBI-agenten Fox Mulder, og innspillingen vil begynne til sommeren.

Duchovny var tidligere gift med Tea Leoni, før han i fjor sommer leverte inn skilsmissepapirene etter fem års separasjon. De har to barn sammen, og deler foreldreretten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder