READY TO ROCK: Frontfigur Jesse Hughes backstage på Sentrum Scene før konserten med Eagles of Death Metal søndag. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Eagles of Death Metal møtt med stor jubel i Oslo

Bandet ble møtt med flere minutters jubel før de begynte å spille for et fullsatt Sentrum Scene.

Artikkelen er over fire år gammel

Tre måneder er gått siden terroristene stormet Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan i Paris. 89 mennesker ble drept, blant dem tre venner av bandet. Lørdag kveld gikk bandet på scenen i Stockholm for å fortsette turneen de avbrøt etter terrorkvelden - og i kveld var det Oslo som fikk besøk av det amerikanske bandet.

Gråt på TV: Eagles of Death Metal brøt fullstendig sammen

Seltzer: – De beste i rocken

En av de som fikk et møte med bandmedlemmene, var Thomas Seltzer. Til NRK beskriver frontfigur Jesse Hughes Turboneger-bassisten som en av sine beste venner i bransjen.

På sin Instagram skriver Seltzer: «So good to see these two guys alive. The best people in rock.»

Eller på godt norsk: Så godt å se disse to i live. De beste folka i rocken.

So good to see these two guys alive. Best people in rock. #EODM

Neste stopp: Paris

Comebacket etter Paris-terroren har nok vært en sterk opplevelse for bandmedlemmene, men enda mer følelsesladd skal det bli. Tirsdag trapper de opp på samme scene som de sto på da terroristene angrep. Både fans, venner og familie av de som døde den kvelden, har sagt at de vil være på Bataclan tirsdag.

– Det er modig og inspirerende. Og jeg får være en del av det. Det er en velsignelse, på en forferdelig måte. Jeg vil bare ikke skuffe noen, sier vokalist Jesse Hughes til Aftonbladet, og konkluderer slik:

– Det blir fantastisk. Jeg kan ikke la det bli noe annet enn det. De slemme fikk nok. De får ikke noe mer nå.

Grusomme scener: Slik så konsertstedet ut etter massakren

12. august kommer bandet også til Øyafestivalen.

TILBAKE: Eagles of Death Metal ga alt på scenen i Stockholm, under det som var deres første konsert siden terrorangrepet som drepte 89 av deres fans og venner. Foto: Vilhelm Stokstad/tt , NTB scanpix

Trenger ikke mareritt

I intervjuet med Aftonbladet forteller Hughes om terrorangrepet. Selv om det er tøft å snakke om, så gjør han det gjerne. Det har blitt som terapi for ham.

– Jeg har ikke hatt noen mareritt. Jeg prøver ikke å høres dramatisk ut, men jeg trenger ikke mareritt. Det holder med det jeg husker når jeg er våken, sier vokalisten.

Han så fem mennesker dø den fredagskvelden i Paris. Dessuten mistet bandet et medlem av crewet under angrepet.

Far og sønn drept: Det siste bildet de tok sammen

– Jeg skulle ønske det aldri hadde skjedd, men det gjorde det, og nå må vi ta hånd om hverandre. Jeg vil ikke gi de jævlene mer av min tid, men jeg kommer aldri til å slutte å snakke de 89 vakre menneskene som døde, sier en gråtkvalt Hughes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder