Unnskyldte seg overfor norske fans

Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

Superstjernen avbrøt minikonserten etter én låt.

Artikkelen er over fire år gammel

Beliebere med billett til kveldens Bieber-konsert på Chateau Neuf i Oslo fikk seg en real kalddusj etter at første låt var gjennomført.

Da gikk stjernen av scenen.

– Han ba om et håndkle, så ble han irritert over et par fans som ikke hørte på ham. «OK, I'm not doing the show!» sa han, forteller VGs anmelder Stein Østbø, som er på stedet.

Sett denne? Rasende Morrissey forlot scenen i Oslo

Les også: Justin Bieber forlot intervju i sinne

– Han stoppet konserten fordi det var «water onstage in the front», sier VG-reporter Morten Hegseth, som også var i salen.

– Folk klarte ikke helt å fatte hva som skjedde, sier Østbø.

Etter den uventede exiten har Bieber forklart og unnskyldt seg på Instagram:

«Det har vært en tøff uke for meg, lange dager uten søvn, og jeg har måttet være «på» hele tiden for kameraer, fans etc. Jeg ønsket på ingen måte å fremstå som slem, men valgte å avslutte konserten fordi de på første rad ikke ville høre etter. Forhåpentligvis vil folk forstå grunnen til dette. Jeg gjør ikke nødvendigvis alt på den riktige måten, men jeg er bare et menneske og jobber med å bli bedre til å svare, fremfor å agere. Dessverre har folk blitt preget av dette, i likhet med meg. Jeg er veldig lei meg for å ha skuffet dere som stod lenger bak. Jeg er lei meg for å ha kastet bort tiden til TV-teamet, jeg er sikker på at jeg vil gjøre det godt igjen neste gang på turné. Kjærlig hilsen Justin»

Bieber forlot Norge torsdag kveld. Før takeoff tok han seg imidlertid mer tid til fans enn han gjorde på Chateau Neuf. På Gardermoen møtte han nemlig denne gjengen:

ET SISTE MØTE MED NORSKE FANS: Justin Bieber tok seg tid på Gardermoen lufthavn til Iren Møller (t.v.), Sigrid Næss og Maren Næss fra Nannestad. Foto: PRIVAT Foto: ,

Like før konserten: Justin Bieber: – Jeg elsker norske fans

Markedsdirektør Gjermund Moastuen i Biebers plateselskap, Universal Music, beklager sterkt at en av deres største stjerner avbrøt en konsert på denne måten.

BEKLAGER SKANDALEN: Gjermund Moastuen i plateselskapet Universal. Foto: MATTIS SANDBLAD Foto: ,

– Det er veldig trist, vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Det så ut til å bli en fin kveld, og så skjer dette.

– Hva skjedde egentlig?

– Han vasket noe på scenen selv, det var noe vann som var kommet på. Utover det vet vi ikke mer enn det han selv har postet på Instagram.

– Hva sier Biebers management?

– Vi er i dialog med forskjellige for å få mer klarhet i ting, men vi har ikke mer å kommentere på dette tidspunktet.

– Når tror du vi ser Bieber i Norge igjen?

– Det får vi komme tilbake til når det blir aktuelt.

– Hva vil dere si til fansen?

– Vi er lei oss, og beklager på vegne av Universal. Vi håper det blir en bedre opplevelse hvis han kommer tilbake, sier Moastuen.

Jan Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV2, sier at situasjonen som oppstod var helt utenfor TV-kanalens kontroll.

– Dette var selvfølgelig ikke en del av avtalen, som var at han skulle spille en konsert på fem-seks låter, som vi skulle sende 13. november. Vi beklager på det dypeste til alle som var der inne og som er der ute.

«Boyfriend» var den eneste låten Bieber rakk å gjennomføre før han fikk nok.

Ifølge Stein Østbø var det en lovende start på det som ikke ble mer enn en én låt lang konsert.

– Høyfrekvente hyl, dansere i posisjon og Justin i midten. Ber alle reise seg. Kalde trommestikk starter en rytmisk minimalistisk «Boyfriend» der Justins stemme drukner i koret. Selvsikre bevegelser, skarp lyd og sprakende klubbhus. Tøff åpning, mente anmelderen, som hadde en firerterning å by på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder