TMZ: Prince ble behandlet for overdose seks dager før han døde

Da Princes privatfly måtte nødlande forrige fredag - seks dager før superstjernens død - var forklaringen at Prince hadde influensa. Ifølge kjendisnettstedet TMZ var det langt mer alvorlig enn som så.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Prince ble behandlet for overdose seks dager før han døde, blir vi fortalt av flere kilder», skriver TMZ fredag morgen norsk tid. Opplysningene settes ikke i direkte sammenheng med artistens brå dødsfall.

Ifølge kanalen tok han en overdose med det smertestilliende middelet percocet, som inneholder et opiat. Han skal ifølge kilder ha hatt smerter i hoften, men dette er ikke bekreftet.

Torsdag ettermiddag kom meldingen om at politiet i Carver County hadde rykket ut til superstjernens hjem, Paisley Park Studios, i Chanhassen i Minnesota klokken 09.43 lokal tid. Politiet sier i en pressemelding at artisten ble funnet livløs i en heis i bygget, og at det ble forsøkt gjenopplivning.

Han ble erklært død på stedet et drøyt kvarter senere. Politiet skriver på Twitter at de etterforsker omstendighetene rundt dødsfallet.

VG presiserer at opplysningene fra TMZ ikke er offisielt bekreftet verken fra politi, myndigheter eller apparatet rundt Prince.

Kjendisnettstedet TMZ, som først meldte om artistens dødsfall, skriver at superstjernens privatfly gjorde en nødlanding i Moline, Illinois, sist fredag. Årsaken som ble oppgitt fra superstjernens talspersoner var at flyet nødlandet fordi Prince hadde influensa.

Kjendisnettstedet setter spørsmålstegn ved årsaken til nødlandingen, ettersom Prince var kun 48 minutter hjemmefra.

Ifølge TMZ ble Prince i all hast fraktet til sykehus, og gitt behandling mot opiatoverdose. Det er ikke spesifisert om opiatene stammer fra smertestillende medisiner eller en form for narkotika.

Ifølge opplysningene, som TMZ skriver kommer fra «kilder i Moline», ble han imidlertid ikke lenge på sykehuset.

Prince og hans team skal nemlig ha trosset legenes anbefaling om å bli på sykehuset i minst 24 timer, fordi det ikke fantes et privat rom til ham. Tre timer etter han ble skrevet inn, var han skrevet ut igjen, ifølge TMZ.

Opplysningene om den angivelige overdosen er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder. Princes talspersoner har foreløpig ikke kommentert saken overfor TMZ.

Superstjernen, som meget sjeldent har gitt intervjuer, har vært medlem av Jehovas vitner siden 2001. Han skal også ha vært veldig opptatt av helse og blant annet vært veganer i mange år.

Han har imidlertid avlyst flere konserter den siste tiden.

Nettstedet skriver imidlertid at myndighetene i Minnesota er interesserte i sykehusjournalene for å undersøke om det som skjedde på sykehuset kan ha noen sammenheng med dødsfallet.

Det er fra før kjent at Prince for kort tid siden begynte å skrive på sine memoarer, noe som har satt igang spekulasjoner om musikk-legenden visste noe om sin egen skjebne.

– Det har vært diskusjoner i ulike Prince-fora. Han har begynt å snakke om faren sin på konsertene sine. Det har han ikke gjort før. Faren døde for noen år siden. Han har også lagt på en tåre på Twitter-kontoen sin, på ansiktet sitt. Hvorfor gjør man det sånn helt uten videre? Ikke minst etter at flyet nødlandet for en uke siden, hvor han da hadde influensa ... Det er mye som tyder på at dette kanskje er noe han har vært klar over. Og det at han dør i sitt eget studio ... Han har nok kanskje visst et eller annet, men det er kanskje ikke verdt å gå og skilte med sykdom, sa Prince-fan Christer Falck til VG torsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder