HYLLET DA HUN LEVDE: Natalie Cole ved Grammy-prisutdelingen i 1992, da hun hentet hjem syv statuetter. Foto: AFP Foto: ,

Natalie Coles familie raser mot Grammy-hyllest

Den avdøde sangerinnens sønn og søstre synes hyllesten var «skamløs».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

R&B- og jazzlegenden Natalie Cole døde 31. desember, 65 år gammel.

Les også: Familien røper dødsårsaken

Under den amerikanske musikkbransjens største prisutdeling, Grammy Awards, var hun en av flere nylig døde artister som ble hyllet – men ikke på en måte hennes etterlatte sier seg fornøyde med.

Cole ble nemlig bare minnet med et videoklipp, der en rekke andre avdøde legender ble husket via liveopptredener.

Både B.B. King, Maurice White, Lemmy Kilmister og Glenn Frey fikk den æren. Mest kudos fikk David Bowie, som ble minnet via en syv minutter lang medley fremført av Lady Gaga.

I SORG: Natalie Coles søstre Timolin (t.v.) og Casey Cole, her ved minnestund for sangerinnen i januar. Foto: AFP Foto: ,

Av de ovennevnte artistene har kun B.B. King vunnet flere Grammy-priser enn Cole.

– Her er en kvinne som var i bransjen i fire tiår, fikk 21 Grammy-nominasjoner og vant ni priser. Hun fortjener mer enn en ett og et halvt minutt lang hyllest, sier Coles sønn, Robert Adam Yancy, til Entertainment Tonight.

– Det var skamløst hvordan de minimerte hennes ettermæle, legger han til.

Cole om Winehouse: – Amy er et dårlig forbilde

Coles søstre Timolin og Casey er av samme oppfatning.

– Ord kan ikke uttrykke vårt raseri og inderlige skuffelse over den respektløse hyllesten – eller mangelen på hyllest – til en legendarisk artist som vår søster.

Grammyshowets produsent forsvarer imidlertid løsningen som ble valgt.

– Helt ærlig synes jeg det var passende. Rørende og emosjonelt, sier Ken Ehrlich til Billboard.

Han forteller videre at han ble satt ut av kritikken, og trodde han hadde Coles families velsignelse i forkant av showet. Ehrlich sier han hadde epostkorrespondanse med den ene søsteren.

– Jeg fortalte Timolin hva vi skulle gjøre, og hun virket veldig fornøyd med det. Vi lekte med ideen om at en artist skulle gjøre noe for Natalie, forteller Ehrlich, som selv var venn av Cole.

– Men da jeg så på Grammy-showet hvor hun vant for «Unforgettable» – hvor hennes far gir henne et slengkyss via skjerm, hun gir ham et tilbake og så snur seg mot salen og gir alle et slengkyss – det var så rørende og emosjonelt for meg at jeg syntes det burde avslutte hele våre minnesekvens.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder