SPLITTHOPP: Så glad ble Måns Zelmerlöw da han vant den svenske Melodi Grand Prix-finalen lørdag. Nå dukker plagiatbeskyldningene opp igjen - mange mener hans bidrag har store likheter med David Guettas «Lovers On The Sun» som for øvrig er strømmet 118 millioner ganger på Spotify og som har en video med 66 millioner visninger på YouTube. Foto:Maja Suslin,NTB scanpix

Svensk MGP-håp avviser plagiat

Men innrømmer likheter

Lørdag vant Måns Zelmerlöw (29) den svenske Melodi Grand Prix-finalen med klar margin. Dermed blusset også plagiatbeskyldningene opp igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Måns Zelmerlöw satte poengrekord og knuste konkurrentene med sin «Heroes» da Sverige valgte sitt bidrag til årets Eurovision i helgen.

Vårt broderfolk valgte altså å ha sin finale på samme kveld som Norge, der Mørland og Debrah Scarlett vant knepent og blir våre representanter i Wien den 23.mai.

Men den suverene seieren i Sverige har en liten bismak; både kritikere og sosiale mediebrukere finner likhetene mellom Måns Zelmerlöws «Heroes» og David Guettas «Lovers On The Sun» påfallende store.

– Ellers burde vel, i anstendighetens navn, David Guetta også krediteres for «Heroes». Likheten med den franske EDM-artisten David Guetta «Lovers On The Sun» er tidvis slående, skrev Aftonbladets musikk-kommentator Markus Larsson allerede etter at Zelmerlöw gikk videre fra delfinalen i Örebro.

HØR MÅNS ZELMERLÖW HER!

HØR DAVID GUETTA HER!

David Guettas låt er for øvrig del-produsert av Zelmerlöws landsmann Avicii.

Måns Zelmerlöw selv avviser at hans låt er plagiat. Han er likevel klar over at det finnes likheter.

– Jeg kan si at det var det i begynnelsen, den var veldig lik, så vi gjorde den om ganske mye, forteller Måns Zelmerlöw til det svenske nettstedet JuicyPlay.

Ironisk nok er også «Heroes»-tittelen identisk med singlen som fjorårets Eurovision-vinner Conchita Wurst ga ut etter seieren med «Rise Like A Phoenix» i København. Også denne låten er skrevet av svensker...

Grand Prix-konkurrent og kollega Eric Saade - som kom på tredjeplass i Eurovision i 2011 - har heller ingen problemer med å høre likhetene, selv om han håper at dette ikke blir noe problem for Zelmerlöw frem mot Eurovision-finalen i mai den 23. mai.

– Det kan jo bli et problem, det vet man ikke, men det er klart det kan bli et problem dersom alle reagerer. Men jeg håper ikke det - Måns er min venn, sier Saade til Expressen.

– Jeg synes ikke det er et plagiat, det er en svinbra låt, legger han til.

Den svenske finalen i helgen ble ellers preget av en skandale der en avstemnings-app brøt sammen underveis, uten at dette skal ha hatt noe å si for det endelige utfallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder