MILLIONGITAR: Det var denne Mastersound-gitaren som ble solgt under New York-rockeauksjonen før helgen. Det hele ble, passende nok, arrangert på Hard Rock Café. Foto:Jewel Samad,Afp

George Harrison-gitar solgt på auksjon

Like før helgen ble George Harrisons gitar revet vekk under en auksjon i New York. Prisen? Nesten 3,6 millioner kroner.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

GAMLE KOLLEGER: I 1986 spilte Madonna i filmen «Shanghai Surprise», som ble produsert av George Harrisons selskap, HandMade Films. Før helgen ble både Harrisons gitar og Madonnas singlet solgt på auksjon. Foto:Peter Kemp,Ap

Denne uken arrangerte auksjonshuset Julien's Auctions en todagers auksjon for gamle rockeobjekter, og Beatles-gitaristens gamle instrument var et av dem. El-gitaren fra 1963 har nå fått en ny, foreløpig ukjent eier, melder nyhetsbyrået Ap.
I utgangspunktet lånte Harrison Mastersound-gitaren fra en musikksjappe hjemme i England, ifølge Julien's Auctions. El-gitaren fikk dermed være med på scenen under en rekke Beatles-konserter sommeren 1963.
Les også: Willie Nelsons fletter solgt på auksjon
Den heldige gitarvinneren måtte punge ut med 490.000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 3,6 millioner norske kroner. Det virker kanskje som en drøy pris, men gitarrekorden tilhører fortsatt Fender Stratocaster-gitaren til Bob Dylan: I 2013 gikk den under hammeren for nesten seks millioner kroner.
George Harrison-gitaren var for øvrig et av mange rockeobjekter som fikk ny eier under auksjonen: Elvis Presleys vielsesattest fra bryllupet med Priscilla Presley ble solgt for nesten 300.000 kroner, mens en annen kjøper la ut over 430.000 for en Jimi Hendrix-vest – og en av Madonnas gamle singleter gikk for over 180.000 kroner.
Imidlertid finnes det langt særere eksempler enn ovennevnte: I 2009 ble et av Elvis Presleys hårstrå solgt for 10.000 kroner på en auksjon i Storbritannia.
Les også: Springsteen-manuskript solgt for 1,2 millioner

Mer om

 1. Kultur

Flere artikler

 1. Dylan-gitar solgt for fire millioner kroner på auksjon

 2. John Lennons gitar solgt for svimlende sum

 3. Ringo selger hypersjelden Beatles-LP

 4. Håndskreven Beatles-tekst solgt for over ni millioner kroner

 5. Fikk 3,6 millioner for Elvis' privatfly

Fra andre aviser

 1. Kurt Cobains gitar solgt for 58 millioner på auksjon

  Bergens Tidende
 2. Tintin-tegninger solgt for millioner

  Aftenposten
 3. Elvis' turnébuss solgt på auksjon i New York

  Fædrelandsvennen
 4. Vanvittig dyre bruktbiler

  Aftenposten
 5. Her selges en av verdens dyreste biler

  Aftenposten
 6. Elvis-feberen raser – enn så lenge

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder