SOM BOWIE: Iselin Steiro spiller en ung utgave av den nå aldrende David Bowie i hans nye video. Foto: Skjermdump fra YouTube

Iselin Steiro spiller David Bowie i hans nye video

Den norske supermodellen Iselin Steiro (27) har fått en oppsiktsvekkende rolle i David Bowies nye musikkvideo. Der opptrer hun som en ung utgave av rocklegenden.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over syv år gammel

- Det er den morsomste og mest utfordrende jobben jeg har gjort så langt i karrieren. Jeg er stor fan av Bowie, og det føltes som en stor ære å få være med i denne videoen. Pappa ble nesten enda mer oppspilt enn meg da jeg fikk vite at jeg hadde blitt castet, forteller Steiro selv.

Se videoenBowies hjemmeside.

I SIVIL: En mer gjenkjennelig Steiro, her med ektemannen, skuespiller Anders Danielsen Lie. Foto: KRISTER SØRBØ

I videoen til Bowies nye singel, «The Stars (Are Out Tonight)», har Steiro en svært fremtredende rolle. Tilsynelatende modellert etter hvordan den britiske superstjernen så ut på midten av syttitallet - den gang syltynn og kokainherjet.

- Steiro har selv uttalt at etterspørselen etter androgyne modeller har vært en stor fordel for henne karrieremessig. Og i lys av dette er det vanskelig å tenke seg en større ære enn å spille mannen som mer enn noen har vært banebrytende for bruken av androgynitet som virkemiddel i rocken, sier VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen.

Les også: Iselin Steiro landets best kledde

David Bowie ga allerede i 1970 ut platen «The Man Who Sold The World», hvor han poserte i kjole på omslaget. Det ble regnet som riktig provoserende den gang - Bowies amerikanske plateselskap valgte endog å gi ut platen med et annet og overhodet ikke androgynt omslag.

IMPONERT: minMote-redaktør Sonia Huanca Vold. Foto: VG

VGs Sonia Huanca Vold, redaktør for minMote, synes at oppdraget for Bowie føyer seg naturlig inn i rekken av jobber Steiro har gjort.

- Iselin Steiro har lenge vært en av verdens mest ettertraktede modeller. For mange varer en modellkarriere i få år, men Iselin har hatt suksess i ti år og er uten tvil en av nåtidens største supermodeller. Hun har vært kampanjepike for alt fra Versace og Valentino til Gucci og Dolce & Gabbana. Hun har et fantastisk talent foran kamera, og det er gøy å se henne spille en rolle på film. At hun får æren av å spille en ung Bowie er selvsagt stort, men Iselin er stor, sier Huanca Vold.

PRIKK LIK: Dette er ikke et bilde av David Bowie på syttitallet, men et bilde av Iselin Steiro tatt nylig - på settet til Bowies nye video. Foto: SONY MUSIC


Steiro forteller at den 66 år gamle Bowie var en god støtte under innspillingen.

- Han tok godt vare på oss unge på settet, sier hun.

Dette er ikke første gang Steiro opptrer som Bowie. Hun har tidligere gjort en Bowie-moteserie for franske Vogue.

- Jeg ser det ikke helt selv, men noen mener tydeligvis at jeg minner om en ung Bowie, konstaterer hun.

- At androgyne modeller har vært ettertraktet de siste årene har definitivt vært en fordel for min karriere. Så takk til Bowie for å ha vært en foregangsfigur for den androgyne looken! I oppkjøringen til innspillingen så jeg vel omtrent alle videoklipp av ham på YouTube, jeg ville gjøre mitt aller beste på denne jobben. Adrenalinnivået var relativt høyt, kan du si, forteller Steiro.

Flere artikler

  1. Norsk skuespiller møtte Bowie i jungelen: – Usedvanlig hyggelig kar

  2. Plateanmeldelse David Bowie: Fornuft og følelser

  3. Norske Kristin (70) bodde i kollektiv med David Bowie

  4. Singleanmeldelse: - Klassisk David Bowie

  5. Pluss content

    Toppmodellene - bak fasaden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder