DØDE: Yngve Moe (nummer to fra venstre) døde mandag. Her sammen med bandmedlemmene Frode Alnæs (f.v), Bjørn Jensen og Øivind Elgenes. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Yngve Moe (nummer to fra venstre) døde mandag. Her sammen med bandmedlemmene Frode Alnæs (f.v), Bjørn Jensen og Øivind Elgenes. Foto: NTB Scanpix

Dance With A Stranger-artist døde

Frode Alnæs: Jeg er veldig lei meg

MUSIKK

Bassist Yngve Moe i Dance With a Stranger døde onsdag. Han ble 55 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 17.04.13 20:36

Det melder Bergens Tidende.

- Han gikk bort i ettermiddag klokken halv fire, på Haukeland sykehus, med familien til stede, sier manager Trude Bø til VG.

- Dette er bare usigelig trist. Våre tanker går først og fremst til kone og døtre og nærmeste familie, sier Bø.

Kunstig koma

Moe ble lagt i kunstig koma etter at han ble skadet av undervannsstrømmer under en svømmetur på Tenerife på Kanariøynene for to uker siden.

For noen dager siden ble Moe fraktet til Norge, og til intensivavdelingen på Haukeland sykehus.

Yngve Moe var med med i Dance With a Stranger helt fra starten av, og besetningen har vært den samme siden gjennombruddet i 1988. Det kom med superhiten «Everyone Needs A Friend», som ble fremført for første gang under Spellemann-showet i 1988.

Dypt preget

Frode Alnæs i Dance With Stranger forteller til VG at han er dypt preget av hendelsen.

- Yngve og jeg har vært nære venner i over 30 år. Jeg er veldig lei meg, han var verdens snilleste mann, sier Alnæs.

Han skal i kveld opptre på et privat arrangement på Averøy.

- Jeg tror Yngve ville likt at jeg går på scenen til tross for det triste som er skjedd. Det blir rart å opptre på en slik dag, sier han.

Sist gang de opptrådte sammen var under en konsert i Trondheim i januar. Sist de snakket sammen var for fire uker siden, et par uker før den tragiske ulykken på Tenerife.

- Jeg visste at det ikke gikk så bra med ham, men meldingen om hans død var likevel tøff. Det er et sjokk å vite at jeg aldri får se ham igjen, jeg skal ta godt vare på minnene, sier Alnæs.

Han forteller at et av Norges mest berømte basslinjer er signert Moe.

- Det er Yngve som står for den nydelige basslinjen i «Everyone Needs a friend», en av låtene vi var og er mest glad i fra Dance With a Stranger.