... sammen med Kygo!

DJ David Guetta performs during the 2015 iHeartRadio Music Festival at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada early September 19, 2015. REUTERS/Steve Marcus Foto: Steve Marcus , Reuters

David Guetta til norsk festival

Festivalen Findings har hanket inn både David Guetta (48) og Kygo (24) til neste år.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

I fjor gikk Findings-festivalen for et utsolgt publikum på Bislett Stadion i Oslo. I midten av august til neste år går festivalen av stabelen for tredje gang, og denne gangen blir det med fransk innslag, som også var det fansen håpet på.

I en avstemming på festivalens Facebook-side, over hvilke artister de håper på at kommer til neste års festival, troner Kygo og David Guetta øverst med flest stemmer. Nå kan de som stemte på nettopp disse to juble høyt.

VG+: Fra homseklubb til millionsuskess for David Guetta (krever innlogging)

Populær franskmann

Tirsdag bekrefter nemlig festivalen at verdens nest best betalte DJ, David Guetta, kommer til neste års Findings-festival. 48-åringen står bak store hitlåter som «Titanium», «Hey Mama», «Lovers on the Sun» og «Dangerous». I fjor ga han ut albumet «Listen», som inneholdt flere celebre kollaborasjoner med blant annet John Legend, Nico & Vinz, Afrojack, Nicki Minaj og The Script.

– David Guetta har vært den mest ønskede artisten vi har hatt i flere år, og det er ikke så rart med tanke på hans uttallige hits og at han alltid leverer et forrykende show! Endelig har vi lykkes å få den franske hitmaskinen og verdens største DJ til Findings, sier Trond Opsahl i Sky Agency, som arrangerer festivalen, til VG.

Det blir ikke franskmannens første besøk i Norge. Han har tidligere spilt for enorme publikumsmasser i Oslo Spektrum, Valhall Arena og Koengen i Bergen. I fjor spilte han på Jugendfest i Ålesund.

Så du denne? Guetta i hestetrøbbel på Ibiza

FINDINGS-COMEBACK: Kygo spilte på den aller første Findings-festivalen i 2014, og han husker det som et stort øyeblikk. Nå er han klar for spille på oslofestivalen også neste år. Foto: Frode Hansen , VG

Vant Guetta-møte i 2013

Mandag kunne festivalen fortelle at også Kygo headliner neste års festival på Bislett Stadion.

– Kygo gjorde jo sin Oslo-debut på en utsolgt Findings og Bislett Stadion i 2014, og har siden det gått fra å ikke bare lage remiks-hits, men også flere av hans orginallåter har blitt enorme hits i store deler av verden! At han nå kommer tilbake til Findings og headliner hele festivalen er utrolig gøy for en som har fulgt han siden starten av hans karriere, sier Opsahl.
Bergenseren har faktisk truffet sin franske kollega tidligere: I 2013 vant Kygo et møte med nettopp Guetta i forbindelse med en konsert i Bergen, hvor han også benyttet anledningen til å levere fra seg litt musikk.

I august, nesten nøyaktig tre år senere, skal de altså spille på samme Oslo-scene.

Kygo returnerer

24-åringen besøkte Findings-festivalen for to år siden, og det til en firer på terningen av VGs anmelder. Men han deppet nok ikke veldig over terningkastet, da dette var hans første gig i Oslo.

VG+: Kygo på Ibiza: – Jeg har alltid vært en beskjeden gutt (krever innlogging)

Siden den gang har verden fått se Kygo, mindre kjent som Kyrre Gørvell-Dahl, vokse som EDM-artist og DJ. Siden Findings-festivalen i fjor har han skrevet VG-listehistorie med tre singler, og gjort suksess med en rekke andre. Han har covret Taylor Swift med britiske Ella Henderson, og han har vært i studio med John Legend. Han har også gjort det sterkt i USA med både egen låt, og en a-ha-remix.

Gleder seg til ny opptreden

I desember skal han sammen med a-ha og Aurora Aksnes opptre under Nobelkonserten, før festivalsommeren står for tur. Det er liten tvil om at han gleder seg til neste års Findings-moro:

– Mitt første gig i Oslo var på Findings for to år siden, og det er et gig jeg aldri kommer til å glemme. Responsen jeg fikk da jeg spilte blant annet «Younger»-remiksen min var helt enorm, og jeg husker jeg hadde gåsehud på hele kroppen da jeg gikk av scenen, sier han til VG, før han fortsetter:
– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme tilbake neste år med mange nye låter, og et mye større show!

Har du lest? Guetta hyller Nico & Vinz

Under årets Findings-festival headlinet store stjerner som Avicii og Jessie J, og norske Matoma, Gabrielle og Broiler var blant de som også fikk publikum på Bislett Stadion til å hoppe, synge og danse.

Les også

Mer om

  1. Festival

Flere artikler

  1. Konsertanmeldelse: David Guetta

  2. Kygo klar for Findings: - Eneste konserten han gjør i Norge neste år

  3. Kongsberg kuppet Kygo

  4. Her får Kygo klem av Jimmy Fallon

  5. Kygo dropper Spellemannprisen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder