DØDE I NATT: Per Eirik Johansen. Foto: TERJE BRINGEDAL

Per Eirik Johansen er død

Lene Marlin: - Kan ikke tro du er borte ** Bjarne Brøndbo: - Per Eirik vil bli dypt savnet** Sondre Lerche: - Stor mann, stor sorg

Tidligere musiker, platedirektør og manager Per Eirik Johansen er død, 54 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver avisen Nordlys.

Johansen var blant annet mannen som sto bak Lene Marlins gjennombrudd.

Hun skriver følgende på sin offisielle Facebook-side:

I SORG: Lene Marlin er i sorg etter Per Eirik Johansens bortgang. Foto: Robert Eik (VG).

«Kjære Per Eirik!

Jeg kan ikke tro at du er borte! Jeg skjønner det ikke. Vi skulle jo se smilet ditt i mange, mange år til! Dette er bare så ufattelig trist! Takk for alle fine minner! Takk for alle historiene, all latteren, alle turene. Der de fleste andre ville at jeg skulle være noe annet enn den jeg var, så støttet du meg. Takk for at du lot meg få være meg selv! Du vil ALDRI bli glemt!

Hvil i fred blant dine helter, kjære gode Per Eirik!»

Ifølge Nordlys døde han i natt under et besøk i Oslo.

Johansen var direktør i plateselskapet EMI i 2006, og var de siste årene manager for blant andre Sivert Høyem og Jarle Bernhoft.

Han har også jobbet tett med Sondre Lerche siden starten av hans karriere. Les hans minneord til Per Eirik her.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo sier Per Eirik Johansen har vært en viktig person for mange norske artister gjennom mange år.

- DDE var i mange år en del av EMI Norge, og Per Eirik var en av de få, men desto viktigere personene rundt artisten DDE. Husker spesielt en spasertur fra Aker Brygge til EMIs kontorer. Jeg og Per Eirik gikk bakerst. Han snakket hele tiden om viktigheten av at artistene er «selvgående». Artister som ikke orker å gjøre jobben selv har ikke en sjanse.

- I løpet av den gåturen fikk jeg bekreftet noe av årsaken til DDEs suksess, samtidig som han viste sin enorme bransjeinnsikt. Per Eirik vil bli dypt savnet og DDE lyser fred over Per Eiriks minne, sier Brøndbo til VG.

Sivert Høyem, som Johansen var manager for, skriver følgende på sin Facebook-side:

«Min kjære venn og manager Per Eirik Johansen døde i natt. Jeg har jobbet sammen med Per Eirik hele karieren min, helt siden han signet Madrugada til Virgin i 1997. Han har alltid vært der, og har betydd enormt mye for meg. Han var en ener på det han holdt på med, en inspirerende sparringspartner og med rette en av Norges mest sagnomsuste platesjefer. Jeg kjente ham som en tvers igjennom snill, omtenksom og god mann. Han var vital, nysgjerrig og inspirerende å være sammen med. Tankene mine går til familien hans. Vi er mange som kommer til å savne ham. s»

- Uvirkelig

Peer Osmundsvaag i Atomic Soul booking mottok Per Eirik Johansens dødsbudskap i dag. Han startet selskapet sammen med Johansen.

- Det å motta Per Eiriks dødsbudskap er uvirkelig. Jeg tror fortsatt at jeg skal våkne opp hvert øyeblikk og innse at dette ikke er virkelig. Jeg har mistet en god venn, sier Peer Osmundsvaag til VG.

Han mener Per Eirik har vært en svært viktig person i norsk musikkbransje.

- Han var en av de aller beste i feltet. Norsk musikk hadde vært mye, mye fattigere uten Per Eirik, sier han.

Frontfigur

- Om det var én mann som var norsk platebransjes frontfigur i storhetstiden på slutten av nittitallet, var det Per Eirik. Han stod bak Madrugada, Lene Marlin, Röyksopp, Turboneger og Morten Abels solosuksess - for å nevne et lite utvalg. De siste årene var han i toppsjiktet som manager for Jarle Bernhoft. Han hadde en vanvittig nese for musikk, og skjønte hva som kunne hentes fra undergrunnen og spres til et større publikum. Per Eiriks bortgang er en forferdelig nyhet å få på en fra før nitrist dag for musikkbransjen, sier VGs musikkanmelder Thomas Talseth.

Flere musikere har tatt til sosiale medier for å hylle Johansen og uttrykke sin sorg.

- En enormt trist dag. Hvil i fred, Per Eirik, skriver Marit Larsen på Twitter .

- En utrolig trist dag for musikk-Norge. Hvil i fred Per Eirik Johansen, skriver Marion Ravn på Twitter .

- Per Eirik Johansen RIP en meget bra mann med eget fokus som gikk altfor, altfor tidlig, skriver Tommy Tee på Twitter .

- Dette er en trist dag. Tor Milde, Jon Bing og så Per Eirik Johansen. Alle gikk bort i dag, sier Hans Erik Dyvik Husby på Twitter .

- Gråter litt for Per Eirik. Takknemlig for alt. Stor mann, stor sorg. Denne kommer til å svi for mange av oss #rip, skriver Sondre Lerche på Twitter .

- Per Eirik også. Og Jon Bing. For en monumental drittdag. Takk for følget, mine herrer. Tusen takk, skriver Finn Bjelke på Twitter .

- Per Eirik Johansen, som ivrig spilte ny musikk altfor høyt inne på kontoret sitt. «HØR PÅ DETTE, FY FAEN!» ropte han med et smil. RIP, skriver Asbjørn Slettemark på Twitter .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder