KAN VINNE: Ylvis, Maria Mena, Rune Rudberg, Ingrid Olava og Truls er blant de nominerte. Foto: Wenn, Krister Sørbø, Roger Neumann og Trond Solberg

Følg Spellemann-festen live på VG Nett

Chat med VGs journalister og kommenter prisene

Fra stjernene ankommer den røde løperen og gjennom hele kvelden, oppdaterer VG deg med siste nytt fra Stavanger.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL
Spellemann // Hjem

Priser i 21 kategorier skal deles ut - i tillegg til det gjeve trofeet for «Årets spellemann».

Norges musikkelite er forventet å strømme til Stavanger Konserthus fra kl. 19.00. Da er VG på plass for å ta pulsen på festen.

Du kan følge med i VGs direkte-studio (aktivt fra ca kl 19) for siste nytt. Der kan du også chatte med VGs journalister gjennom hele Spellemann-kvelden og synse rundt prisvinnerne.

Se hele nominasjonslisten her

minMote sørger for å oppdatere deg på hva de celebre gjestene har iført seg for anledningen.

- Trist utelatelse

Da nominasjonene ble kunngjort i desember, reagerte VGs musikkekspert Thomas Talseth på at det han mener er årets beste plate, ikke er nominert - nemlig Fjorden Baby!s «Fjordkloden».

«De har også en viss publikumsappell, men trenger et lite dytt i ryggen for å nå ut til alle de fortjener å nå. Med andre ord er de perfekte for en Spellemannpris», skrev Talseth i en kommentar .

Lyspunkt

Bortsett fra det så Talseth mange lyspunkt blant vinnersjansene:

«Kategorien som speiler det norske musikkåret best er utvilsomt «årets hit» - med Truls, Envy, Broiler, Röyksopp/Sundfør og Ylvis. Imidlertid føles det, i kjølvannet av «The Fox», fortsatt rimelig koko at videokategorien er fjernet . (...) Den nystartede kategorien «indie» sørger for at Atlanter, Hvitmalt Gjerde og Young Dreams får et sted å være de ikke nødvendigvis ville hatt ellers», skrev Talseth - som er blant journalistene som chatter med VGs lesere i kveld.

Les hele kommentaren til Talseth her

LES OGSÅ: Spellemannprisen bør hedre sine døde

Hva synes du om nominasjonslisten? Fram til avspark i kveld må du gjerne dele dine forventninger og synspunkter i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen.

Se alle kveldens vinnersjanser her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder