DØD: Musikeren Ike Turner er død, 76 år gammel. Her er han fotografert under Santa Blues-festivalen i Santa Cruz de Tenerife. Foto: EPA

Ike Turner er død

(VG Nett) Rockemusikeren og plateprodusenten Ike Turner døde onsdag i sitt hjem ved San Diego i USA. Han ble 76 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Ike Turner - offisiell hjemmeside

- Han gikk bort i morges hjemme i San Marcos, sa Sott M. Hanover i Thrill Entertainment, Turners manager, onsdag.

Hva han døde av, er ikke kjent.

«The father, the friend, the legend, the man», står det på Turners egen hjemmeside i dag.

«Han har berørt og inspirert så mange, og hans barn og hans familie vil savne han dypt», står det på nettsiden.

Familien ber om at man i stedet for å gi blomster til familien, donerer penger i Ike Turners navn til lokale skoler, slik at musikken kan leve videre.

De etterlatte har også opprettet en egen minneside for den avdøde stjernen.

Turbulent ekteskap

Turner beskrives som en av arkitektene bak rockemusikken, men er kanskje mest kjent som Tina Turners eksmann. Ekteskapet deres var av det turbulente slaget, og Turner ble beskyldt for å være voldelig. Paret ble skilt i 1978.

Rockeveteranen klarte de siste årene å pynte på sitt frynsete rykte. Han har turnert med bandet sitt Kings of Rhythm og høstet rosende kritikker. Tidligere i år vant han Grammy-statuett for beste tradisjonelle blues-album for «Risin' With the Blues».

Film

I filmen «What's Love Got To Do With it» - som handlet om Tina og Ikes ekteskap - ble Ike spilt av Laurence Fishburne. Filmen, som baserte seg på Tina egen biografi ga et lite flatterende bilde av Ike.

I 2001 uttalte Ike i et intervju med nyhetsbyrået AP at han følte seg feilaktig fremstilt i media. Han innrømte rusmisbruk, men tok avstand fra ekskonas beskyldninger om mishandling

På tross av all turbulensen rundt privatlivet er Ike blant stjernene som har fått en plass i Rock Hall of Fame. Mange rocke-historikere mener at det var han som skapte den aller første rockeplaten - «Rocket 88» - i 1951.

Låten «River Deep Mountain High», produsert av Phil Spector, var en av Ikes mest berømte singler.

VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder