NORGES MGP-HÅP: Carl Espen Thorbjørnsen er ikke blant favorittene til å vinne Eurovision. Oddslistene mener han ender på en 11. plass. Foto: NTB SCANPIX

Norge faller på favorittlisten før finalen

VGs Stein Østbø sin dom over Carl Espens generalprøve ** Svensk ekspert tror ikke på topp ti-plassering ** Lader opp med lasagne

KØBENHAVN (VG) Lørdag kveld gjelder det for Carl Espen Thorbjørnsen (31). Men han er ikke blant vinnerfavorittene i Eurovision lenger.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VG er til stede i B&W Hallerne i København i Danmark hvor Carl Espen sang «Silent storm» for siste gang før finalen klokken 21.00.

Etter generalprøven møtte han norsk presse klokken to.

- Jeg syns det gikk bra, jeg er der jeg skal være. Nå skal jeg bare slappe av før finalen, sier Carl Espen til VG.

- Hva spiser du før en kveld som dette?

- Det blir nok lasagne. Etterpå skal jeg få sovet litt, sier han.

VGTVs video er fra gårsdagens generalprøve. Ingen presse fikk lov til å filme lørdagens prøve.

Norges Eurovision-bidrag lå på åttendeplass på oddslistene før den første semifinalen, men har nå falt til tiendeplass, ifølge Oddschecker.

GLEDER SEG: Carl Espen møtte norsk presse før lørdagens Eurovision-finale. Foto: MARCUS HUSBY

Ifølge oddsnettstedet, er det Sverige som ligger an til å vinne igjen. Men Østerrikes Eurovision-finalist, dragartisten og «skjeggkvinnen» Conchita Wurst, ligger på annenplass.

VGs anmelder Stein Østbø mener Carl Espen var sterkere under fredagen semfinale.

- Det virker nesten som om han holder tilbake litt i dag og kommer sent i gang. Samtidig hadde Aserbajdsjan en praktfull gjennomgang bare to numre før, og her druknet Carl Espen faktisk i sin balladekonkurrent. Vi får satse på at det er noe med ordtaket om en ikke fullt så bra generalprøve gir knallsuksess når det virkelig gjelder senere i kveld, sier han.

Aftonbladets MGP-ekspert, Torbjørn Ek, mener Carl Espen er blitt mer avslappet på scenen, men at det ikke holder til topp ti-plassering i finalen.

- Carl Espen kommer til å få det vanskelig. Han faller gjennom mot nasjoner som Nederland og Aserbajdsjan, som har låter som ligner, sier han.

Vestlendingen gikk enkelt videre fra torsdagens semifinale, og har brukt det siste døgnet til å prikke inn storformen.

- Følelsen er veldig bra, sa Thorbjørnsen til VG da han forlot hotellet i København i elleve-tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder