SYNGER UT: Bryan Ferry (68) er begeistret over sin norske samarbeidspartner, Todd Terje. Foto: PA

Bryan Ferry hyller norske Todd Terje

«Todd» Terje Olsen fra Mjøndalen lovprises over hele verden. Ikke minst av den eneste gjestevokalisten på debutalbumet hans: Roxy Music-legenden Bryan Ferry.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Terje er et stort talent. Det var en glede å jobbe med ham, sier Ferry til VG.

Det britiske popikonet bistår på låten som skiller seg mest ut på Todd Terjes ferske plate, bejublede «It's Album Time» - en coverversjon av Robert Palmers 1980-slager «Johnny And Mary».

- Vi prøvde den i flere varianter, men endte opp med denne «romslige» versjonen, som var Terjes idé. Han er veldig idérik, arbeider raskt og er en utmerket musiker, mener Ferry.

Han ble kjent med nordmannen via sin sønn Isaac, som holder Ferry oppdatert på hva som skjer i klubbmusikken. Og han er ikke bare fan av låten han selv er med på.

- Hele platen er bra. Den er også veldig vittig, og jeg elsker coveret, forteller 68-åringen.

I Roxy Music var Ferry kollega med en av rockhistoriens største pionerer innen elektronisk musikk, Brian Eno. Og han har ingen problemer med å se likhetstrekk mellom Eno og Olsen.

POPULÆR: Terje Olsen, bedre kjent som Todd Terje. Foto: OLSEN RECORDS


- De er begge intelligente og begavede, og lager moderne kunstmusikk. Det er alltid givende å samarbeide med slike.

På Øyafestivalen i Oslo i august stiller Ferry endog som «oppvarmingsartist» for Todd Terje. De to spiller henholdsvis nest siste og siste konsert på festivalens største scene.

- Vi planlegger definitivt å gjøre «Johnny And Mary» der, sier Ferry.

Helt siden Roxy Musics gjennombrudd tidlig på syttitallet har Ferry jevnlig gitt ut både coverlåter og hele album med versjoner av andres sanger. Todd Terje-samarbeidet falt seg naturlig for ham i så måte.

- Det gir meg en ferie fra min egen låtskriving og mitt eget dagligliv. Jeg liker å være en tolker, slik Elvis, Frank Sinatra, Bing Crosby og Billie Holiday var.

Ferry beskriver sin samarbeidspartner som «stille», og Todd Terjes plateselskapsrepresentant sier til VG at han ikke vil kommentere denne saken fordi han «gjør ikke flere intervjuer for denne skiva nå».

Til amerikanske Spin Magazine forteller Todd Terje at han hadde flaks ved å være gjest i Ferrys studio da Ferry kom på at han ville lage en versjon av «Johnny And Mary».

- Resultatet ble faktisk slik vi begge ville ha det, sier Olsen.

Internasjonal heder

VG ga Todd Terjes album terningkast 6, og flere norske medier har gjort det samme i etterkant. Hos britiske og amerikanske tidsskrifter sitter rosen også løst.

* «Skjønnheten i musikken er den samme som i et neonlysskilt på et billig motell: Den er kitsch, men vet det selv» - Pitchfork (USA), karakter 8,7 av 10

* «Dersom du kuttet ut klubbmusikk på slutten av nittitallet, kan dette være platen som atter plasserer deg foran de store høyttalerne» - The Observer (UK), karakter 4 av 5

* «Glem Daft Punk: Denne gangen er disco tilbake på ordentlig - takk Todd» - TimeOut London, karakter 4 av 5

* «En publikumsvennlig DJ hvis musikalske egenskaper overgår hans evne til å riste romper» - Spin Magazine (USA), karakter 8 av 10

* «Terjes smittsomme elektroniske pop legger seg dypt i hjernen» - NME (UK), karakter 8 av 10

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder