SUPERDUO: Mikkel Christiansen og Simen Auke satser på like stor suksess med sommerlåta «Vannski» som «Afterski». Her på Universals sommerfest. Foto: Sofia Storhaug/VG

DJ Broiler-gutta på Universal-fest - har roet seg ned med hver sin kjæreste

Klare med nytt musikksamarbeid med Sirkus Eliassen

«Afterski»-duoen Mikkel Christiansen (20) og Simen Auke (21) i DJ Broiler tok landet med storm med hitlistenes drøyeste sangtekster. Nå har duoen funnet hver sin kjæreste og begynt å spare til leilighet.

  • Martine Lunder Brenne
  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tirsdag kveld festet de drammensguttene med resten av artist-Norge på Universals årlige sommerfest i plateselskapets hage i Drammensveien i Oslo.

DJ Broiler markerte seg som et eget musikkfenomen da de i vinter herjet hitlistene med låta «Afterski» og «Powerbeat». Tekster som «dåsene får smake DJ Broilers lem, hvem av dem vil bli med Broiler hjem?» kombinert med dundrene rave-rytmer sørget for å skaffe gutta en solid fanbase - og selvsagt ekstra oppmerksomhet fra jentene.

BAKGRUNN: DJ Broiler er vinterens afterski-konger

Lite sjalusi
Til VG forteller guttene at de har roet seg ned den siste tiden og blitt mer seriøse. De har også fått seg kjærester:

- Jeg har blitt sammen med en jente ja. Hun er 17 år. Folk synes kanskje det er litt ungt men hun er veldig voksen for alderen. Jeg traff henne på et fotoshoot for noen år tilbake. Jeg brukte vel ett år på å vinne henne over, men det funker bra nå, vi har kjent hverandre i over ett år og vært sammen i tre måneder, sier Mikkel, som i likhet med Simen kom uten kjæresten på sommerfesten.

- Hva synes hun om at du får masse oppmerksomhet fra andre jenter?

- Det er mye mindre sjalusi enn jeg skulle trodd. Hun skjønner at det er en jobb jeg må gjøre.

- Hva med de grove tekstene?

- Hun synes kanskje det blir litt i overkant noen ganger, men forutenom det så liker hun dem veldig godt.

Simen møtte på sin side kjæresten sin gjennom Mikkel - dog ikke på en vanlig fest.

- Hun jobbet som Mikkel sin vaskedame. Det høres kanskje litt sprøtt ut men hun er jo 19 og derfor trengte hun penger. Så da jeg så henne hjemme hos Mikkel var det nesten kjærlighet ved første blikk.

Duoen har også rukket å tjene gode penger på musikken sin det siste året. Likevel påstår de at de har blitt langt mer økonomiske enn før.

- Jeg er ikke sånn som jeg var før. Da kunne jeg kjøpe en bil til 30.000 bare for å ødelegge den i skogen. Nå sparer jeg nesten alle pengene for å bruke på leilighet, sier Simen.

Nytt samarbeid
Tekstmessig tar DJ Broiler den til og med lengre enn Sirkus Eliassen-brødrene, som også har kapret hitlistene med norske låter som «Hjem te dæ», «Opp ned bak frem» og «Æ vil bare dans».

Nå kan imidlertid Mikkel og Simen røpe at de to duoene har samarbeidet om en ny låt.

- Vi var på en spillejobb sammen, og møttes der. Da vi satt med dem backstage så snakket vi om hvor kult det hadde vært å gjøre en jobb sammen, sier Mikkel og fortsetter:

- Vi kommer på en måte fra samme bakgrunn. Vi har iallefall hørt mye på dem og latt oss inspirere av deres musikksjanger.

Videre forteller de at samarbeidet har gått over 8 måneder.

- Det har vært mye frem og tilbake og i alt måtte vi prøve ut 10 sanger før vi ble fornøyd. Det har vært litt utfordrende at de har vært i Bodø mens vi har vært i Drammen. Det er ikke bare bare å kommunisere via Internett. Iallefall ikke når vi skal lage en låt sammen. Men vi er veldig fornøyd med resultatet, sier guttene som ikke røper når låten kommer ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder