TAR GREP: Liza Minnelli på vei inn på Jay-Z-konsert i New York i februar 2012. Foto:Donald Traill,Ap

Liza Minnelli (69) til avrusning

Den ikoniske sangeren er nok en gang lagt inn til behandling
for rusmisbruk, ifølge People.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Minnellis talsmann, Scott Gorenstein, bekrefter dette til kjendismagasinet. Det oppgis ikke hvilket behandlingssted stjernen befinner seg på, men de tror oppholdet blir kortvarig.

– Siden det går veldig bra med henne, regner vi med at hun snart blir utskrevet, sier Gorenstein.

Liza Minnelli, datter av sanger og skuespiller Judy Garland og regissør Vincente Minnelli, har slitt med rusavhengighet før, og også tidligere lagt seg inn for behandling.

Ifølge People oppsøkte Minnelli Betty Ford-klinikken i Rancho Mirage i California i 1984, etter å ha droppet ut av Broadway-stykket «The Rink» og innrømmet at hun var avhengig av alkohol og valium. Minnelli var en av de første kjendisene som snakket åpent om avrusningsbehandling.

PRISVINNER: Liza Minnelli som Sally Bowles i «Cabaret» fra 1972. Foto:Warner Bros,Ap

I fjor måtte hun opereres i ryggen etter å ha blitt skadet da hun løftet hunden sin. Tidligere på året måtte hun også avlyse flere konserter på grunn av sykdom.

Skandaleforfulgt

Det har vært skrevet mye om hvor mye Lizas liv ligner på morens. Judy Garland ble superstjerne som 17-åring i 1939, etter å ha spilt i «Trollmannen fra Oz». Etter det opplevde hun store svingninger. Hun forsøkte seg på flere comebacks, giftet seg fem ganger, og misbrukte piller og alkohol. I 1969 døde hun av en overdose sovepiller, 47 år gammel.

Minnelli ble i 1965, da hun var 19, den yngste til å vinne teaterprisen Tony, og hun vant en Oscarpris for musikalen «Cabaret» i 1972. Etter det har også hennes karriere stort sett vært dalende. Liza har vært gift fire ganger, og under skilsmissen fra sin fjerde mann, David Gest, kom det fram i rettspapirene at han hevdet alkoholmisbruk spilte en rolle i samlivsbruddet.

Gest hevdet også at Minnelli banket ham og saksøkte henne for 70 millioner kroner. Hun tilbakeviste påstandene fra eksmannen.

LYKKELIGERE DAGER: Liza Minnelli og David Gest var gift i 16 måneder. Her er de sammen i Beverly Hills i juli 2002. Foto:Robert Galbraith,REUTERS

– Jeg håpet virkelig at avslutningen av mitt ekteskap ville bli behandlet med gjensidig respekt og verdighet. Beskyldningene i dette søksmålet er smertende og helt grunnløse, skrev Minnelli i en kunngjøring i 2003.

Da hun i 2007 opptrådte under en julegalla i Göteborg, sammen med blant annet Carola, kollapset hun og falt ned en trapp. Før det skal hun ha sunget usammenhengende og mistet mikrofonen, og ble buet ut av publikum.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder