PÅ SETTET: Reinert K. «Ray Kay» Olsen har regissert Adam Lamberts nye musikkvideo. Foto: Privat

Norske Ray Kay regisserer «skandale»-Lambert

(VG Nett) Suksessen vil ingen ende ta for norske Reinert K. Olsen (30), som nå har regissert musikkvideoen til Adam Lambert. Og nordmannen håper den siste tids kontorverser kan skape oppmerksomhet rundt videoen.

  • Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
home - director photographer ray kay music videos fashionRay Kay (@Ray_Kay) | TwitterAdam Lamberts hjemmeside

- Jeg mener Adam har et veldig godt poeng når han peker på dobbeltmoralen mange amerikanere har når det gjelder å vise seksualitet. Han setter fingeren på et problem, sier norske Ray Kay, eller Reinert K. Olsen som han egentlig heter, til VG Nett.

Les også:Idol-stjerne: - Guttekysset var spontant

Den norske regissøren er klar med den rykende ferske musikkvideoen til Adam Lamberts debutsingel «For Your Entertainment».

Samme låta som Lambert fremførte under American Music Awards, da han sjokkerte publikum med sitt dristige sceneshow. Ray Kay tror dette kan være med på å skape økt oppmerksomhet rundt artisten, og da også hans video.

- All oppmerksomhet er jo bra, sier han beskjedent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SJOKKERTE: Adam Lambert fikk mye oppmerksomhet etter sin opptreden på American Music Awards i fjor. Foto: AFP Foto:

Hjemmesiden krasjet

Og skal man tro tilbakemeldingene på regissørens Twitter-side er det liten tvil om at videoen har falt i smak. Det samme mener teamet rundt Adam Lambert, og artistens egen hjemmeside krasjet på grunn av pågangen for å se videoen.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Selv synes Ray Kay det var spennende å lage den første videoen til en artist.

- Man blir jo med på lanseringen av en artist. Og jeg får være med å bestemme hvordan førsteinntrykket av ham skal være, sier han.

Ray Kay er også mannen bak Lady Gagas musikkvideo «Poker face», em musikkvideo som uten tvil var med på å presentere Gaga for de store publikumsmassene.

Les også:Beyonce: - Ray Kay er fantastisk

Og det er en noe annerledes Ray Kay-video han har kommet med nå. Et tøffere, mer «edgy» uttrykk, som skulle passe Lamberts stil, forteller Ray Kay.

- Jeg digger å gjøre ting som er annereledes, og det er viktig å overraske i denne bransjen. Adam har jo tonnevis av karisma, som gjør seg veldig godt foran kamera, og jeg ville skape en verden som passet hans personlighet, sier Ray Kay.

Se premieren på videoen her (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

VENNER: Ray Kay og Lady Gaga kom godt overens under innspillingen av «Poker Face». Foto: Privat

Enorm oppmerksomhet

Og Lambert ikke er en hvem-som-helst i amerikansk sammenheng. Nylig kom han på andreplass i Idol, og Ray Kay fikk merke den enorme interessen rundt Idol-deltakeren.

- Jeg tror aldri jeg har vært borti noe lignende. Det svirret masse rykter om hvor innspillingen skulle være, og hva vi gjorde opptak av, og paparazziene sto utenfor settet, forklarer Haugesund-mannen.

Les også:Lady Gaga vant pris for «norsk» video

Ydmyk

Det har vært et hektisk år for den norske regissøren, som har jobbet med de aller største navnene i musikkbransjen. Om man ser på nordmannens hjemmeside er det navn som Lady Gaga, Beyoncé, Enrique Iglesias, Cassie, Christina Millian og Backstreet Boys Ray Kay arbeider med. Likevel er han svært ydmyk over suksessen.

Les flere av navnene Ray Kay har jobbet med på hans hjemmeside (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

- Videoen til «Poker Face» ga meg mye tyngde, og det har helt klart vært et spesielt år. Men jeg er forberedt på at ting ikke varer i denne bransjen, og det er viktig å fornye seg hele tiden, sier nordmannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder