EN SISTE SANG: Elton John vil ha mer tid med familien. Her er han på Vanity Fairs Oscar-fest i Beverly Hills i februar 2017. Foto: Evan Agostini / TT / NTB Scanpix

Elton John slutter å turnere

Artisten Elton John (70) kunngjorde onsdag kveld at han nå begir seg ut på sin siste turné.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Elton John: - Ingen flere konserter

Briten sendte kunngjøringen direkte på hjemmesiden Eltonjohn.com. Flere britiske medier meldte i forkant at han kom til å offentligjøre at han pensjonerer seg fra turnélivet, og det viser seg å stemme.

Men helt slutt er det ikke. Ifølge AP skal han nå ut på en treårig verdensturné før han runder av rundt 50 år som artist, «Farewell Yellow Brick Road Tour».

I direktesendingen onsdag ble John intervjuet på en scene av Anderson Cooper, som spurte hva den store kunngjøringen var. Da røpet artisten at turneen som starter i september, vil bli hans siste.

Prioriterer barna

– Det blir en verdensturné. Det blir siste gang jeg turnerer og reiser verden rundt for prioriteringene mine har endret seg. Jeg har barn, og det har forandret livene våre, sa Elton.

De to barna han har med ektemannen David Furnish kommer til å være åtte og ti år gamle når han gir seg.

Ifølge CBS News har turneen 300 stopp og vil ende i 2021. Den starter i Pennsylvania i USA. Turneen går innom både Danmark (København) og Sverige (Gøteborg), men ikke Norge. Også Canada, Nederland, Polen, Østerrike og Sveits får besøk av Elton John.

les også

Elton John om å bli 70: – Livet er fantastisk

Men allerede søndag vil folk få ser mer av artisten, når han opptrer på Grammy-utdelingen og mottar en fortjenestepris.

Allerede i 2000 sa artisten at han ville pensjonere seg. Da var det under en konsert i Madison Square Gardeng han sa: «Ett album til, og så er det slutt.» Det ble opplagt ikke slik.

Artisten har tre-fire ganger antydet at han vil legge artistkarrieren på hylla.

I 2014, under Festival de Carrcassonne i Frankrike, sa han at han ikke ville spille flere konserter.

les også

Elton John vil pensjonere seg

– Ingen flere konserter, ikke noe mer musikk, ingen flere sanger, skal Elton John ha uttalt fra scenen, ifølge den franske regionsavisen L'Indépendant.

Elton har vunnet fem Grammy-priser, én Oscar og én Golden Globe for «Løvenes Konge» og en Tony-pris for «Aida».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder