LEGENDER: Dette bildet fra 1966 viser de daværende medlemmene i Jefferson Airplane.  Marty Balin er oppe til venstre. I høyre hjørne står vokalist Grace Slick, som da hadde erstattet Signe Toly Anderson. Resten av bandet bestod av Jorma Kaukonen, Paul Kantner, Spencer Dryden og Jack Casady.
LEGENDER: Dette bildet fra 1966 viser de daværende medlemmene i Jefferson Airplane. Marty Balin er oppe til venstre. I høyre hjørne står vokalist Grace Slick, som da hadde erstattet Signe Toly Anderson. Resten av bandet bestod av Jorma Kaukonen, Paul Kantner, Spencer Dryden og Jack Casady. Foto: AP

Jefferson Airplane-vokalist er død

MUSIKK

Marty Balin (76) var en av grunnleggerne av det legendariske rockebandet.

Publisert: Oppdatert: 30.09.18 06:30

Det er det amerikanske magasinet Rolling Stone som melder dette natt til lørdag norsk tid. De skal ha snakket med Balins agent, som bekrefter dødsfallet, men som ikke ønsker å si noe om dødsårsaken.

76-åringen sang og var også en av gitaristene i psykedeliarockebandet som herjet i San Francisco på slutten av 60-tallet. Han var en av grunnleggerne av bandet og sentral i produksjonen av album som «Jefferson Airplane Takes Off», «Surrealistic Pillow» og «Volunteers».

Da bandet ble oppløst fortsatte han og noen av de andre bandmedlemmene i gruppen Jefferson Starship, som også hadde stor suksess på begynnelsen av 70-tallet.

Balin hadde lenge slitt med store helseplager, og gikk blant annet gjennom en større hjerteoperasjon i New York i 2016. Han saksøkte i ettertid sykehuset da han mente operasjonen hadde ført til at han hadde fått ødelagt stemmebåndet, mistet en tommel og måtte fjerne halve tungen.