LEGENDER: Dette bildet fra 1966 viser de daværende medlemmene i Jefferson Airplane. Marty Balin er oppe til venstre. I høyre hjørne står vokalist Grace Slick, som da hadde erstattet Signe Toly Anderson. Resten av bandet bestod av Jorma Kaukonen, Paul Kantner, Spencer Dryden og Jack Casady. Foto: AP

Jefferson Airplane-vokalist er død

Marty Balin (76) var en av grunnleggerne av det legendariske rockebandet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er det amerikanske magasinet Rolling Stone som melder dette natt til lørdag norsk tid. De skal ha snakket med Balins agent, som bekrefter dødsfallet, men som ikke ønsker å si noe om dødsårsaken.

76-åringen sang og var også en av gitaristene i psykedeliarockebandet som herjet i San Francisco på slutten av 60-tallet. Han var en av grunnleggerne av bandet og sentral i produksjonen av album som «Jefferson Airplane Takes Off», «Surrealistic Pillow» og «Volunteers».

Da bandet ble oppløst fortsatte han og noen av de andre bandmedlemmene i gruppen Jefferson Starship, som også hadde stor suksess på begynnelsen av 70-tallet.

Balin hadde lenge slitt med store helseplager, og gikk blant annet gjennom en større hjerteoperasjon i New York i 2016. Han saksøkte i ettertid sykehuset da han mente operasjonen hadde ført til at han hadde fått ødelagt stemmebåndet, mistet en tommel og måtte fjerne halve tungen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder