ARRESTERT: Her blir Kamelen tatt hånd om av politiet i Kristiansand sentrum natt til lørdag.

ARRESTERT: Her blir Kamelen tatt hånd om av politiet i Kristiansand sentrum natt til lørdag. Foto: LESERBILDE til 2200@vg.no

Politiet stoppet Kamelen-konsert – rapperen pågrepet

Rap-konserten på nattklubben Kick Scene i Kristiansand fikk en bråstopp i natt da politiet rykket ut for å stoppe slåsskamper og bråk.

Operasjonsleder Christian Ekra ved Agder politidistrikt bekreftet lørdag morgen overfor VG at flere personer ble pågrepet, og at de da fortsatt satt i varetekt.

– De er arrestert for vold og ordensforstyrrelser og vil bli avhørt fortløpende, opplyste Ekra.

Politiet vil ikke kommentere hvorvidt bergensartisten Kamelen, Marcus Kabelo Møll Mosele (25), var blant de pågrepne.

Lagt i bakken

VG har imidlertid fått tilsendt leserbilder, der man ser rapperen bli lagt i bakken på fortauet og senere fraktet bort i politibil.

Rapperens advokat, Jørgen Riple, bekreftet også lørdag formiddag overfor VG at 25-åringen var arrestert.

Kl 13.40 får VG opplyst av advokaten at rapperen er løslatt.

Operasjonsleder Ekra informerer da VG om at de totalt fem som satt i varetekt, alle er siktet.

– Alle er anmeldt for enten vold, narkotikaovertredelser, forulemping av politiet og oppfordring til forulemping av politiet, sier Ekra.

Skulle reist til utlandet

Kamelen skulle vært på vei til Bosnia nå for å spille inn musikkvideo. I stedet satt han lørdag formiddag fortsatt i arresten.

– Jeg vet ikke hva han er siktet for, det var ikke klart da jeg snakket med jourhavende. Vi forsøker å se om det er mulig for ham å komme seg til Bosnia i løpet av morgendagen, men det er ikke avklart ennå, sier advokat Riple til VG.

Advokaten forventer løslatelse

Riple uttalte til VG tidlig lørdag, mens hans klient fortsatt satt fengslet:

Sånn jeg har forstått det, er han pågrepet angivelig for forulemping av offentlig tjenestemann. Jeg var i kontakt med ham i natt.

– Både han og jeg trodde han skulle bli løslatt, men politiet mener at et er bevisforspillelsesfare. Jeg forventer likevel at han blir løslatt ganske snart. Basert på den informasjonen jeg har fått, så har han ikke gjort noe straffbart, la han til.

– Bruk og besittelse av narkotika

Politiet i Agder meldte på Twitter like over midnatt at de etter en totalvurdering besluttet å avslutte en konsert på et utested:

«Dette for å opprettholde sikkerhet for publikum og ro og orden. Også fordi det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensforstyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forulemping av politiet samt forsøk på vold mot politiet».

Øyenvitner forteller til VG at det «rett og slett oppsto mye kaos».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POPULÆR: Kamelen tilhører «elitedivisjonen i norsk rap», har Bergens Tidende skrevet. Her fra opptreden under «Festidalen» i Uskedalen sist sommer. Foto: Gonzales Photo/Jarle H. Moe

Kamelen har tidligere vært i klammeri med politiet, og er tidligere dømt for vold. Han fikk mye oppmerksomhet da han var på rømmen i to år.

Han er tilknyttet NMG/G-Huset, Norges Mest Grenseløse, et norsk, uavhengig plateselskap og et musikalsk kollektiv med fokus på hiphop.

Leo Ajkic (35), manager for Kamelen, har ingen kommentar når VG ringer. Han vil heller ikke svare på om han fortsatt er manager for rapperen.

– Jeg kan ikke kommentere noe, sier Ajkic.

2017: NRK-programleder hylle egen artist i NRK.-intervju

Ajkic har tidligere fått kritikk for at han har hyllet Kamelen på Instagram i 2015. Rapperen - som da kalte seg «Slim Kamel» - var på det tidspunktet på rømmen fra politiet.

Kamelen har etablert seg som en populær undergrunnsartist. Han er kjent for låter som «Si Ingenting», «Beng Beng Beng» og «Lil Homie». I januar opptrer han på sentrum Scene i Oslo.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder