IKKE OVER: I juni besluttet politiet å henlegge overgrepssaken mot Cliff Richard. Foto: Justin Tallis AFP

Innklager henleggelsen av overgrepssaken mot Cliff Richard

En av de fornærmede har nå innklaget henleggelsen av overgrepssaken mot 75 år gamle Cliff Richard.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er BBC som melder dette. En av de fornærmede har benyttet seg av retten til å be om ny vurdering av henleggelsen fra juni i år. Da konkluderte britisk politi med at det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser for å ta ut tiltale.

En talsmann for den britiske påtalemyndigheten, «Crown Prosecution Service» opplyser til BBC at klagen som ble innlevert i juli, «er under behandling».

Bakgrunn: Huset ransaket – Cliff Richard avviser overgrepsanklager

Det var i 2014 det kom fram opplysninger om at Cliff Richard skal ha begått overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet. Richard selv betegnet anklagene som «absurde og usanne». Politiet ransaket Richards hjem i Berkshire i det sørlige England og tok ham inn til avhør, men han ble hverken siktet eller anholdt.

Året etter ble imidlertid etterforskningen av Richard utvidet, noe britisk politi begrunnet med at det var fremsatt nye anklager mot ham. I juni besluttet imidlertid britisk påtalemyndighet «etter en grundig gjennomgang» å henlegge saken mot Richard, med henvisning til at «det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser for å kunne reise sak», meldte BBC.

Les også: Utvidet etterforskning av Cliff Richard

Selv om han ga uttrykk for at han da var lettet over at saken var ute av verden, reagerte Cliff Richard på måten påtalemyndigheten ordla seg på.

– «Ikke tilstrekkelig bevis» antyder at det kanskje likevel var noe i anklagene og det vet jeg at det ikke er. Etter at mitt navn ble kjent og knyttet til denne saken føler jeg stigmatisert og uthengt i media, sa Cliff Richard etter at henleggelsen ble kjent.

Cliff Richard som er en av Storbritannias mest kjente popartister, har på sin side varslet søksmål mot politiet og på sin nettside skrev han i sommer:

«Jeg bekrefter at jeg har instruert mine advokater til å levere en formell klage til South Yorkshire Police og BBC. I fravær av tilfredsstillende svar [på mine spørsmål] vil retten kunne bestemme hvorvidt oppførselen deres var berettiget og forholdsmessig».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder