VG-LISTEDUO: Stian «Staysman» Thorbjørnsen sto på Rådhusplass-scenen så sent som i fjor, men i år er han programleder for hele det direktesendte showet sammen med NRKP3s Christine Dancke. Hun var programleder også for to år siden. Foto: Kim Erlandsen, NRK

Disse to skal lede årets VG-listeshow fra Rådhusplassen

NRK P3s Christine Dancke (32) og artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen (34) blir årets programledere under sommerens vakreste musikkeventyr, det store VG-listeshowet fra Rådhusplassen i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er bare så utrolig fett. Dette er ikke et arrangement vi skal pisse på, for vi har store sko å fylle etter fjorårets programledere, Atle Pettersen og Live Nelvik - to personer jeg har den største respekt for. Å bli spurt om dette, føles vel omtrent slik som jeg antar at Jarle Bernhoft følte det da han ble spurt om å være programleder for Spellemannprisen, sier Stian Thorbjørnsen til VG.

LITT MIMRING?: Opplev Astrid S, Marcus & Martinus, Sondre Justad og mange flere fra fjorårets show!

Årets store VG-listeshow fra Rådhusplassen finner sted fredag 24. juni. Artistlisten vil bli presentert om en ukes tid.

Staysman har opptrådt to ganger tidligere under Rådhusplassen-showet, men å være programleder er noe helt annet. Men han trives utenfor komfortsonen, sier han - noe som blant annet førte han helt opp til annenplass i fjorårets «Skal vi danse».

– Før så var jo den store drømmen å få opptre på VG-listeshowet, nå har jeg gjort det to ganger. Den første gangen hadde jeg veldig med nerver, men den andre gangen var de borte slik at jeg bare kunne gå ut på scenen og nyte det sinnssyke folkehavet. Og nå topper jeg alt med dette, sier han.

LES OGSÅ: VG-lista satte Bergen på hodet

Christine Dancke ledet VG-listeshowet fra Rådhusplassen også for to år siden. Hun ser frem til å stå på scenen foran 70-80.000 publikummere igjen.

– VG-listeshowet er jo blant de få gjenværende musikkshow som går ut til hele folket, og for meg som elsker å formidle musikk ut til folket er dette helt topp. Dessuten så vi for to år siden, på turneen, at dette ofte er det første møtet for mange med livemusikk. Det er fantastisk å se gleden i øynene til folk, det husker jeg selv fra den første gangen jeg dro inn til byen fra Kolbotn for å oppleve VG-listeshowet, forteller Christine Dancke.

Dancke har bare godord å si om sin makker, Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

– Jeg gleder meg til å jobbe med han. Helt siden jeg ble kjent med han gjennom «Paradise Hotel», har han virket som en utrolig oppriktig og fin fyr. Og så er han så mangefasettert; tjenestegjort i Afghanistan, tatoverer Grand Prix på magen, «Skal vi danse»... Han har gjort så vanvittig mye forskjellig, sier hun.

– Mangefasettert, sier du - du er ikke redd for hva han kan finne på da?

– Hehe, han kan helt sikkert finne på noe, men nå er jeg forberedt. Den første gangen jeg intervjuet han, hadde noen fortalt han at jeg hater fremmede mennesker som kler av seg. Dermed begynte Staysman selvfølgelig å kle av seg med en gang og gjennomførte intervjuet i baris. Så han må bare prøve igjen - denne gangen hjelper det ikke!

HUSKER DU DENNE?: Her varmer Astrid S opp foran fjorårets VG-listeshow

Stian Thorbjørnsen gleder seg også til å bli bedre kjent med Christine Dancke.

– Det skal bli gøy, og jeg er superhappy for at hun er med, ettersom hun har gjort dette før. Jeg er liksom vant til å bli intervjuet av henne, ikke å jobbe med henne, og hun virker både veldig hyggelig, dyktig og profesjonell, sier han.

Datoene for årets VG-listeturné - etter Rådhusplassen den 24.juni, som for øvrig blir sendt live på NRK, VGTV og P3 - blir Stavanger den 6. juli, Bergen den 13. juli, Trondheim den 20. juli og Førde den 27. juli. Christine Dancke og Abiel Tesfai blir progamledere for selve VG-listeturneen.

Om du vil holde deg oppdatert, kan du følge VG-lista også på Facebook, Instagram og Twitter. På Snapchat finner du oss som “vglistatopp20”.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder