Astrid S med dobbelt-seier: – Føles nesten som et tyveri

Vant prisen for «Årets nykommer» og «Årets låt»

Lars Vaular stakk av med P3-prisen

Astrid S (19) stakk av med begge prisene hun var nominert til. Det har gitt henne motivasjon til å lage mer musikk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå! Jeg vil feire med alle som fortjener disse prisene. Det føles nesten som tyveri. Spesielt siden jeg er så fan av de andre som var nominerte, sier Astrid S til VG rett etter at showet er ferdig.

– Nå har jeg lyst til å løpe rett i studio og lage mer musikk!

NYKOMMER: Astrid Smeplass (19) takket foreldrene og plateselskapet etter å ha mottat prisen for «Årets nykommer». Foto: Tom Øverlie , NRK P3

Den første prisen 19-åringen stakk av med var «Årets nykommer». Deretter fulgte prisen for «Årets låt» for hiten «2AM». Hun takket først foreldrene sine, P3 og plateselskapet Universal Music. Deretter hadde hun følgende å si:

– Jeg har takket alle jeg vil takke. Det er ingen vinnere eller tapere i musikken. Dette har vært et jævla godt år for norsk musikk, jeg deler denne med alle. Takk til alle som har stemt og alle som hører på musikk. Dette er det beste jeg har vært med på.

Hør låten «2AM» i videoen under. Saken fortsetter etter videoen.

Glad for å være nominert

Da VG snakket med Astrid S, som for øvrig har gjort en viss suksess i utlandet, før showet, var hun spent - og glad for å være nominert.

– Jeg er utrolig glad for å være her. Nominasjonene er en seier i seg selv. Det hadde selvfølgelig vært kult å kunne si til de i utlandet at jeg har vunnet pris hjemme i Norge. Det hadde nok gitt meg en motivasjon til å gå rett i studio og produsere mer musikk, sa hun fra den røde løperen, på vei inn til pris-showet.

Les også: Fay Wildhagen falt pladask for den forlatte kattungen «Moses»

Vaular fikk P3-prisen

Årets P3-pris vinner, Lars Vaular, var ikke mindre glad enn Astrid for å motta pris:

– Vet ikke helt hva jeg skal si. Tusen, tusen takk. Takker mor og far og kona mi. Takk til alle som går på konsertene og lar meg holde på med musikk, sier en målløs Vaular etter å ha tatt i mot den gjeveste prisen

Og Honningbarna som vant prisen for «Årets liveartist» jublet også:

– Vi tar prisen imot for de som er på konserter. På vegne av raske ting, kaos og action, sa de lykkelige liveartister.

I klassen for «Årets nykommer» var disse nominert:

Daniel Kvammen, Matoma, Astrid S, Unge Ferrari og Fay Wildhagen.

Til «Årets låt»:

Madcon – «Don't Worry», Astrid S – «2AM», Daniel Kvammen – «Du fortenar ein som meg», Kygo – «Firestone» og Susanne Sundfør – «Delirious».

Og i klassen for «Årets liveartist»:

Honningbarna, Bendik, Lars Vaular, Arif og Susanne Sundfør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder