«Dette var et stort øyeblikk for meg»

Slik fikk han med seg superstjernen: Kygo og Legend sammen på scenen

LOS ANGELES (VG) Kygo overrasket alle da superstjernen John Legend dukket opp på scenen med ham i Los Angeles
natt til søndag.

  • Merete Gamst
  • Andreas Ihlebæk

Artikkelen er over fire år gammel

Publikum var ekstase da de to sammen fremførte Kygo-remiksen av Marvin Gayes klassiker «Sexual Healing».

Oppturen i USA fortsetter for popkometen Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana i Bergen.

Dette beviste han med en utsolgt konsert i utendørs-amfiet Greek Theater i åsen over Hollywood, med en av USAs største mannlige stjerner som gjesteartist på scenen. Jubelen var nærmest ekstatisk da soulsangeren John Legend viste seg og bød 5600 publikummere på «seksuell helbredelse», ispedd kraftige ladninger konfettisprut.

SPESIELL GJEST: - Da jeg sa at jeg har en spesiell gjest med meg i dag, og han heter John Legend, så gikk jo publikum helt bananas! Vanligvis hører jeg ikke så mye til publikum under showet, ettersom jeg har propper i øra. Men når han gikk på, da hørte jeg dem. Det var utrolig gøy, sier Kygo til VG. Foto: MERETE GAMST ,


– Dette var et veldig stort øyeblikk for meg. Det er en ubeskrivelig følelse at så mange mennesker komme for å se meg spille, og så er det helt vilt at en fyr som John Legend vil komme og synge på min konsert, sier Kygo da VG møter ham bak scenen rett etter konserten.

Les også: Kygo+John Legend er sant
– Det så ut som om det virkelig kokte i menneskemengden da Legend kom på scenen?
– Da jeg sa at jeg har en spesiell gjest med meg i dag, og han heter John Legend, så gikk jo publikum helt bananas! Vanligvis hører jeg ikke så mye til publikum under showet, ettersom jeg har propper i ørene. Men når han gikk på, da hørte jeg dem. Det var utrolig gøy.

Foto: ,


– Hvordan kom dette i stand?
–Vi var i studio sammen for tre dager siden. Da fortalte jeg ham at jeg skulle spille i LA, og så spurte jeg om han kunne tenke seg å komme og synge. Han svarte «Ja, selvfølgelig» - og det var fett. Så dette ble bare bestemt for noen dager siden, forteller Kyrre.

Dette mener Mette-Marit om Kygo
– Hva kan vi forvente av studiosamarbeidet deres?

– Jeg er veldig fornøyd med låten, og den kommer forhåpentligvis ut snart.
På konserten valgte de to samarbeidspartnerne å fremføre Marvin Gayes sengehygge-klassiker «Sexual healing», ettersom Kygo tidligere har remikset låten, og John Legend også har et nært forhold til Gayes musikk. Etter opptredenen dro Legend rett videre til et annet show, så det ble ikke noe festing sammen, men de fikk pratet før konserten.

HØY STEMING: Jubelen var nærmest ekstatisk da soulsangeren John Legend viste seg og bød 5600 publikummere på «seksuell helbredelse», ispedd kraftige ladninger konfettisprut. Foto: MERETE GAMST ,


– Jeg fikk takket ham da han kom, og han sa han synes det var kult å være her.
Det var ikke bare John Legend som ga Kygo selskap på Greek Theaters enorme scene. Den amerikanske vokalisten Parson James var til stede for å synge «Stole the show», mens australske Conrad Sewell avsluttet konserten med en akustisk versjon av «Firestone», akkompagnert av Kygo på piano og åtte strykere.

Dette er Kygos drømmepartner

– Kygo var fantastisk, og jeg likte spesielt godt den akustiske avslutningen med låta Firestone, var responsen fra publikummeren Kim Grace (32) til VG like etter konserten.
Det var også nordmenn blant publikum, blant dem musikeren Ketil Jansen fra det LA-baserte norske bandet Lemaitre.
– Kygo med John Legend var helt klart høydepunktet. Det var helt rått, sier Jansen til VG.
Jansen er svært imponert over hva musiker-kollegaen har oppnådd det siste året.
– Kyrre har kommet så langt siden sist jeg så ha, live. Det var på El Rey Theatre her i Los Angeles, som er en langt mindre scene. Nå står han her foran tusenvis av mennesker med en gigantisk produksjon, celebre gjester og ekte live-show, sier Jansen, før han og en horde andre gratulanter peiler seg inn mot Kygos backstage for å feire et nytt stykke norsk musikkhistorie.

Les også: Så stor er Kygo i utlandet

Der venter festens midtpunkt, en unggutt fra Bergen. Han har akkurat fylt Greek Theatre i USAs underholdningshovedstad, men har nesen rettet fremover. Hva er neste steg for Kygo nå?

– Jeg har vært i studio denne uken, og kommer til å være i studio de neste dagene. Målet nå er å fullføre albumet, som begynner å bli ferdig. Jeg vil få sluppet det, og så har jeg planer om å gjøre en verdensturné i hele Europa og USA, kanskje Australia og Asia. Det er det som er planen.

– Det kan synes som om du lever drømmen om dagen? Stemmer det?

– Ja, nå har jeg det veldig bra. Det er gøy nå.

Les også

Flere artikler

  1. Kygo til Nobelkonserten

  2. Kygo slipper remiks av The Weeknd- og Daft Punk-hiten «Starboy»

  3. Konsertanmeldelse: Kygo, Telenor Arena

  4. Sammenligner Kygo med Beach Boys

  5. Konsertanmeldelse: Kygo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder