RAKK TO KONSERTER SISTE UKEN: Prince her fra konsert i Rio De Janeiro i 1991

RAKK TO KONSERTER SISTE UKEN: Prince her fra konsert i Rio De Janeiro i 1991 Foto: Magnar Kirknes VG

Slik var de siste dagene til Prince

Artistens siste uke inneholdt to konserter, et sykehusopphold og besøk i sin lokale platebutikk. Dødsfallet kom som et sjokk på mange.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Prince-fan Christer Falck, sa til VG i går at det på ulike Prince-forum har blitt spekulert i om artisten visste at han skulle dø.

– Han har begynt å snakke om faren sin på konsertene sine. Det har han ikke gjort før. Faren døde for noen år siden. Han har også lagt på en tåre på Twitter-kontoen sin, på ansiktet sitt. Hvorfor gjør man det sånn helt uten videre? Ikke minst etter at flyet nødlandet for en uke siden, hvor han da hadde influensa ... Det er mye som tyder på at dette kanskje er noe han har vært klar over. Og det at han dør i sitt eget studio ... Han har nok kanskje visst et eller annet, men det er kanskje ikke verdt å gå og skilte med sykdom, sa Prince-fan Christer Falck til VG torsdag kveld.

Les også: Christer Falck har brukt over én million kroner på Prince-lidenskapen

Preget av sykdom

Den siste tiden har artisten vært preget av sykdom, og har utsatt og avlyst flere konserter. En av de han likevel gjennomførte var i Atlanta 14. april, en uke etter at den egentlig var satt opp.

Ifølge anmelderen Bonnie Stienberg i Paste Magazine var ikke Prince preget av at han hadde ligget en uke med influensa. Likevel skriver hun at artisten jevnlig forlot scenen gjennom konserten. Han unnskyldte en av gangene med at han hadde glemt hvor emosjonelle sangene er for han.

Etter denne konserten måtte flyet hans nødlande og han ble behandlet for en angivelig overdose på et sykehus under en time unna hans hjem. Apparatet rundt Prince sa etter innleggelsen at det var for influensa, men kjendisnettstedet TMZ satte spørsmålstegn ved det. Etter innlegelsen har artisten i følge ET Online kommet seg igjen.

På platesjappa

Han var innom platebutikken Electric Fetus, i Minneapolis den 16. april, på «Record Store Day». Han kjøpte noen CDer og en av butikklederne forteller ET at han virket som han hadde det bra.

– Ingen ville trodd at noe sånt skulle skje, sier butikklederen til det amerikanske nettstedet.

Les også: Princes ekskone: – Nå er han hos vår sønn

Det var samme kveld at Prince inviterte til «Dance Party» hjemme på Paisley Park i Minnesota.

TAKKER FOR KJÆRLIGHETEN OG STØTTEN: Prince sin siste opptreden var på dette arrangementet Foto: Skjermdump Twitter

Ifølge TMZ var det her han fortalte fansen at de «skulle vente noen dager før de kastet bort sine bønner». Christer Falck nevnte på Radio Norge i dag, at det er en av tingene forskjellige Prince-foraer har diskutert betydningen av den siste tiden.

Les også: Norske kjendiser sørger over Prince

Takket fansen

Artisten, som sjelden gjør intervjuer, har god kontakt med fansen sin på Twitter. Etter «Dance Party» i Pasley Park takket han alle for deres ekstra tid, og retweetet flere av de som var der.

17. april skrev artisten på twitter at han følte seg yngre, inspirert og elsket, som svar til en fan som twitret om Atlanta-konserten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder