Videopremiere på Sondres svingom

Lerche: Danser bedre enn kjæresten

«Skal vi danse»-deltaker Linnea Myhre (24) er den dårligste danseren i forholdet, ifølge hennes kjæreste Sondre Lerche (31).

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over seks år gammel

Du kan selv vurdere hans danseegenskaper i videoen til Bad Law som har premiere på VGTV i dag. Der danser han til han stuper.

- Kanskje det var du som skulle vært med i «Skal vi danse»?

- Nei, det tror jeg ikke. Mine bevegelser er ganske uryddige, jeg danser kun etter min egen beat, sier Lerche med latter i stemmen.

For noen dager siden ble det kjent at kjæresten hans, Linnea Myhre er en av deltagerne i «Skal vi danse»-konkurransen på TV2. Til VG sa hun da:

– Jeg kan ikke danse på noen som helst måte. Jeg håper jeg kan det, men jeg har aldri forsøkt, så det gjenstår å se.

Lerche har ingen aning om hvordan hun vil klare seg, fordi han ikke har sett programmet.

- Men hvem av dere er best til å danse?

- Det er meg!

Danseløven Lerches video er basert på en selvopplevd hendelse. I fjor sommer var han i ferd med å rasere en fest på Dansens Hus i Oslo.

Sondre Lerche og Linnéa Myhre på festpremiere på Mona Fastvold sin film «Søvngjengeren» tidligere i år. Foto:Frode Hansen,VG

– Jeg trodde jeg hadde det veldig gøy og danset mer og mer utagerende, samtidig som jeg tok meg friheter med de fine dekorasjonene. Du kan trykt si jeg feilvurderte situasjonen.

- Det kom en fyr bort til meg å sa at dersom jeg skulle ødelegge festen så fikk jeg heller gå. Da jekket jeg meg ned. Jeg forsvant ut i natten, ganske så ydmyk. I ettertid ser jeg nok at jeg drev med en eller annen ubevisst utdriving av noen private demoner.

- Denne videoen speiler både gleden ved å gå ut i sommernatten for å danse, samtidig som personen har noe tyngende over seg, forklarer Lerche.

Det er først de siste årene Lerche er blitt glad i å danse.

- Da jeg var yngre satt jeg hjemme og lagde låter. Nå er terskelen til å slippe seg løs mye lavere. I fjor sommer ble den altså litt for lav, selv om jeg opplevde noe artig i forbindelse med dans også. Han som har laget denne vidoen, kompisen min Zachary Galler, giftet seg i fjor. I bryllupet danset jeg slik jeg pleier å gjøre, nokså intenst. Da var det noen fine fruer fra Kentucky som lurte på om jeg hadde studert moderne dans i Europa. det var litt gøy å høre. forteller Lerche.

Videoen til Bad Law slippes i Rolling Stones Magazine i dag. Lerche er i new York ut måneden. Deretter blir det Norges-ferie og noe jobbing før hans nye album slippes i september.

Flere artikler

  1. Sondre Lerche klar for verdensturné

  2. Linnéa Myhre elsker kjærestens plate

  3. Sondre Lerches nye plate dedisert til ekskjæresten Linnéa Myhre

  4. Linnéa Myhre om boklansering:  – Selvfølgelig var jeg redd

  5. Nyskilt og nyforelsket: Sondre Lerche: – Rart å være kjendispar

  6. Brudd mellom Linnéa Myhre og Sondre Lerche

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder