- GODT Å VÆRE TILBAKE: Kjartan Salvesen (30) er klar for ny revansj. Foto: Pål R. Hansen

Kjartan (30) gjør comeback

Møtte VGTV og svarte leserne Tett på nett

(VG Nett) Kjartan Salvesen gikk på en smell etter «Idol»-seieren, men nå er han tilbake og ved godt mot.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Kjartan Salversen - offisiell hjemmesideKJARTAN | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

- Det er godt å være tilbake! sier Kjartan.

Balladen «Leaving Me» er første smakebit fra albumet som kommer i september. Tre år har gått siden Sandnes-mannen stakk av med seieren i «Idol», men triumfen ble ikke den pangstarten på musikkarrieren som Kjarten og fansen hadde håpet.

- Det var en ganske kraftig nedtur, jeg må innrømme det. Men jeg har taklet den fint. Jeg tror egentlig andre trodde det var en større nedtur enn det jeg syntes selv, sier Kjartan.

- Jeg solgte 40.000 plater, presiserer Kjartan.

SE INTERVJU PÅ VGTV!

- Angsten er der

- Men det var nok en god ting at jeg var 28 år og at jeg hadde fått noen trøkker i trynet før, sier Kjartan som nekter for at han føler noe særlig prestasjonspress før oppfølgerplata.

- Angsten er der, selvsagt, for at det skal gå galt. Men så lenge jeg kan stå for det jeg har gjort, så kan det egentlig gå som det går, sier Kjartan.

Han håper fansen gir ham en sjanse til.

- Jeg håper det går bra. Er dette dårlig, så skal jeg nok begynne med noe annet, humrer Kjartan som har brukt lang tid på arbeidet med den nye plata.

- Det holder ikke med 10 dager i studio, det har jeg erfart nå, smiler «Idol»-helten som har tilbrakt mye tid i New York.

Eksperthjelp

Kjartan har fått produsentbistand og skrivehjelp av Per Kristian Ottestad, som tidligere har skrevet hitlåter for Robbie Williams.

Selv om Kjartan har god erfaring med Robbie-låter etter at han vant med «Angels» i «Idol»-finalen, nekter han for at den nye plata er en «Robbie-plate».

- Robbie er helt unik, men denne plata er MEG. Jeg har vært med å skrive låtene, og jeg har lagt mye av meg selv i prosessen.

Selv om popkarrieren stoppet midlertidig opp, har det skjedd mye i Kjartans privatliv. Han har blant annet blitt pappa til en gutt som nå er litt over ett år.

- Jeg har innsett at det finnes ting i livet som er viktigere enn karriere, betror Kjartan som likevel håper og tror at den nye plata skal bli varmt mottatt.

Ikke kjæreste

Men kjæreste har han ikke.

- Neeeei, jeg er vel single. Men ikke så voldsomt på jakt, gliser Kjartan som helst ikke vil snakke så mye om den delen av privatlivet.

Svarte leserne

Kjartan druknet i spørsmål fra VG Netts lesere da han satte seg ned foran Tett på nett-tastaturet. Mange lurte på hvordan han hadde brukt tiden, hvorfor han «gidder å prøve igjen», om hvordan det står til på kjærlighetsfronten, hva han synes om Idol-stempelet - og hvilke råd han har til årets håpefulle Idol-deltagere.

LES HVA KJARTAN SVARTE HER!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder