PÅ RÅDHUSPLASSEN: Julie Bergan opptrådte sammen med Cir.Cuz på VG-lista-showet i Oslo i juni - foran over 50.000 tilskuere. Foto: NED ALLEY/VG
PÅ RÅDHUSPLASSEN: Julie Bergan opptrådte sammen med Cir.Cuz på VG-lista-showet i Oslo i juni - foran over 50.000 tilskuere. Foto: NED ALLEY/VG

«Supernova»-Julie om kontrakten: - Absurd følelse

MUSIKK

Julie Bergan (19) skal endelig lanseres som soloartist - ett år etter at hun føk til topps på listene sammen med Cir.Cuz.

Publisert: Oppdatert: 01.09.13 15:57

Da Skiens-jenta denne uken skrev under platekontrakt med plateselskapet Warner, var det en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.

Sin unge alder til tross - Julie har sunget og spilt hele livet og vært med i flere musikaler. I januar fikk hun en solid smak på rampelyset som en av finalistene i Melodi Grand Prix - et halvt år etter at hun gjorde suksess med rapperne i Cir.Cuz med hitlåten «Supernova.

- Det er en sånn absurd følelse egentlig, og det kommer nok til å gå litt tid før jeg forstår at jeg har signert kontrakt, sier en smilende 19-åring til VG.

- Er gira

- Jeg måtte ta bilde av kontrakten for å kunne si til meg selv at dette er faktisk sant. Det er klart jeg er gira, sprudler popartisten, som har lagt ut bildebeviset på Facebook-siden sin .

Hun kan skilte med ikke bare én kontrakt med Warner, men to. Selskapet har sikret seg Julie både som artist og som låtskriver.

- Det er to separate avtaler, så det blir dobbetltt opp. Jeg synes det er skikkelig, skikkelig moro.

I skyggen av Cir.Cuz

«Supernova» har vært en gjenganger på radio siden i fjor sommer. Men selv om Julie er «stemmen» på låten, er det slett ikke alle som har fått med seg det.

- Når jeg forteller til folk at det er jeg som synger på låten, så svarer de gjerne: «Å, er det deg?». Men nå kan jeg håpe at ting går i riktig retning, sier 19-åringen - som i sommer har flyttet til Oslo for å jobbe med musikk på heltid.

- Jeg er er ekstremt heldig som kan gjøre det. Jeg var ferdig med videregående i vår, og nå deler jeg leilighet med bestevenninnen min fra Skien. Det føles trygt.

Planen er at første singel skal lanseres i høst, og kanskje kommer det enda en før jul. Julie har mange låter klare - alle på engelskk.

- Jeg ønsker å være så internasjonal som mulig.

Utelukker ikke mer MGP

- Frister det å være med i Melodi Grand Prix igjen?

- Jeg blir ikke med i år, men jeg garanterer ikke at jeg aldri blir med igjen. Det får tiden vise. Sitter jeg på en låt i fremtiden som jeg mener vil passe, så er det ikke umulig, svarer Julie - som var den yngste av årets norske MGP-finalister .

Julie beskriver seg selv som en artist i popsegmentet - med innslag av soul og R&B.

- Nå gleder jeg meg til å være en del av prosessen og forme min egen musikk.

Om presset

- Hva tenker du om presset i bransjen som går på utseende og image?

- Det er klart man blir påvirket av presset når man tenker på at man skal vises fram for så mange. Men for meg vil musikken alltid være førsteprioritet. Image skal aldri få ta fokus fra musikken, for det er den som står hjertet mitt nærmest, sier Julie og legger til:

- Jeg er ikke med i en missekåring, og jeg prøver ikke å bli modell. Selv om jeg er opptatt av klær og det å se bra ut, så er det ekstremt viktig at ingen skal oppfatte meg som overfladisk.

Warner er fornøyd

«Vi er utrolig fornøyde med å ha inngått avtale med Julie. Hun er ambisiøs, utrolig dedikert, har et udiskutabel talent - og tross sin alder allerede mye live-erfaring. Vi trenger uredde artister som henne, som tør å gi full gass i popsegmentet» sier Guttorm Raa, general manager i Warner Music Norway, i en pressemelding.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om