Første norske på 1. plass siden Ylvis

NUMMER EN: Kyrre Gørvell-Dahll gjør det bra i musikkverdenen med festivalopptreden i Belgia, turné i USA og nå troner han VG-lista. Foto: KIERANDURCAN.COM

Norske Kygo topper VG-lista

Syv måneder etter at Ylvis og «The Fox» datt ned fra toppen av VG-lista, ligger en norsk artist øverst igjen. Nå er det Kyrre Gørvell-Dahll (22), bedre kjent under artistnavnet Kygo, som er nummer én.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana i Bergen er spilt rundt 100 millioner ganger på nettet. Fredag ble det klart at han troner øverst på VG-lista med sin remiks av svenske Seinabo Seys «Younger». Dermed er han den første norske som topper lista siden Ylvis. Gørvell-Dahll er selv fornøyd med listeplasseringen.

- Det føles selvfølgelig helt herlig. Jeg synes det er kjekt av remiksen min har fått så god respons. Vokalen fra originalen er ufattelig bra, så jeg fant ut at jeg ville bygge videre på produksjonen og lage en litt mer «upbeat» versjon. Og det virker jo som om det har falt i smak hos andre, sier han til VG.

Festival og turné

Tidligere denne måneden ble det også kjent at 22-åringen skal spille på en av Europas største musikkfestivaler, Tomorrowland. Da VG snakket med ham etter nyheten ble kjent, var det en glad mann i andre enden av telefonen.

- Det er helt sykt! Jeg har prøvd å få tak i billetter til festivalen i flere år, og nå skal jeg plutselig spille der selv. Det er bare sykt, sa han til VG.

For tre og et halvt år siden begynte Gørvell-Dahl å remikse sanger, med et par datamaskiner og et keyboard. Han deler musikken sin gjennom YouTube og Soundcloud, og det var gjennom en remiks av Ed Sheerans «I See Fire» at karrieren skjøt fart. Remiksen har over 40 millioner klikk, og suksessen har ført Kygo utenlands. I disse dager er han på turné i USA, og når VG snakker med han torsdag kveld er han i Canada.

- Første konserten her i Vancouver har vært utsolgt i lengre tid, så alt lover veldig bra for kvelden. Jeg holder på å forberede settet mitt og da er det hyggelig å få slike nyheter fra Norge.

FULLT HUS: Dette bildet er fra en konsert i Bergen. Foto: PRIVAT

Seinabo Sey som Kygo har remikset, har selv ligget på VG-lista i noen uker, og etter å ha opptrådt under By:Larm, er hun nå klar for egen konsert på Parkteatret i Oslo i august.

- Hun har vokst som liveartist. By:Larm var en av hennes første show, og nå kommer hun med en mer fullendt livepakke, sier Mark Vaughn, promotør for konsertarrangør Atomic Soul.

Seinabo Sey er også blant artistene som er med på line-upen til årets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo. Hun får selskap av blant andre Adelén, Mr. Probz og finske Isac Elliot.

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Fansen kritiserer Kygos nye
  internasjonale samarbeid

 2. Norske Kygo overtar for Avicii på TomorrowWorld

 3. Pluss content

  Fansen kritiserer Kyrres (22) internasjonale samarbeid

 4. Norske artister til prestisjetung musikkfestival

 5. Kygo størst på VG-lista siden 2012

Fra andre aviser

 1. Fana-gutt på toppen av VG-lista

  Bergens Tidende
 2. Her er årets første Palmesus-headliner

  Fædrelandsvennen
 3. Familien om Kygo: - Gutten er så full av musikk. Det renner bare over

  Aftenposten
 4. Sangene til Kyrre fra Fana spilles 400.000 ganger hver dag

  Bergens Tidende
 5. Kygo får knapt tid til å være i Bergen

  Bergens Tidende
 6. Kong Kygos retur til Bergen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no